jak to dopadá, když se rozhodnete upéct perník, ale doma máte z klasického receptu jen to perníkové koření? No není to vůbec špatné, naopak je to moc dobré. Pojďte jej zkusit...
Není to vůbec těžké a víceméně jej vyrobíte z toho, co máte doma - tedy je to samozřejmě o tom, z čeho normálně doma vaříte či pečete.
Takže, co jsem vše použila?
2 vejce
1/3 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
3/4 hrnku špaldové mouky
3/4 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku hladké mouky
4 lžíce rýmovníkového sirupu
3 lžíce koření Medový perník
5 lžic Granka
1 kypřící prášek
Vše smíchejte v hladké těsto, nalijte do nějaké vyšší a užší formy (já použila hřbet) a pečte na 175 stupňů cca 40 minut.
Po upečení podélně rozkrojte (klidně dvakrát), namažte marmeládou a opet přiklopte. Vršek polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte mandlemi.
Dobrou chuť!
Vždycky jídla, "co dům dal" jsou parádní :-) včetně tohoto perníčku.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Právě :-) moc děkuji!
Vymazat