sobota 23. března 2019

Perníček "Codůmdáček"

Pěkný sobotní večer,

jak to dopadá, když se rozhodnete upéct perník, ale doma máte z klasického receptu jen to perníkové koření? No není to vůbec špatné, naopak je to moc dobré. Pojďte jej zkusit...

Není to vůbec těžké a víceméně jej vyrobíte z toho, co máte doma - tedy je to samozřejmě o tom, z čeho normálně doma vaříte či pečete. 

Takže, co jsem vše použila?

2 vejce
1/3 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
3/4 hrnku špaldové mouky
3/4 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku hladké mouky
4 lžíce rýmovníkového sirupu
3 lžíce koření Medový perník 
5 lžic Granka
1 kypřící prášek 




Vše smíchejte v hladké těsto, nalijte do nějaké vyšší a užší formy (já použila hřbet) a pečte na 175 stupňů cca 40 minut.


Po upečení podélně rozkrojte (klidně dvakrát), namažte marmeládou a opet přiklopte. Vršek polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte mandlemi.


Dobrou chuť!  


SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig