pátek 8. listopadu 2019

Chvilka v kuchyni #43

Hezký večer,

zažíná víkend, a tak bys možná mohlo hodit pár mini tipů z kuchyně. Přecijen, člověk nikdy neví... :-)

Kokosové lívanečky se po okrajích vcelku připalovaly a bylo potřeba je hodně hlídat, chuťově jsou ale výborné - zejména pokud je usmažíte na kokosovém oleji a polijete javorovým sirupem a šípkovou marmeládou.



Rychlá čočková polévka z červené čočky s mrkví zahuštěná vajíčkem a trochou mléka. Ta zahřála, když už si to počasí začíná dělat blázny... :-)


Francouzské brambory ž tu byly nesčetněkrát, ale opakování matka moudrosti a navíc je mám prostě hrozně ráda :-) 


Stejně tak máme rádi pečenou kachnu. Ano ta je u nás také dost populární a i když její příprava je na x hodin, tak je vlastně ve finále pohodová, protože jen dáte kachnu do trouby, ta se peče sama a vy ji kontrolujete. 
Miluji k ní červené zelí, ale tentokrát jsem přidala i klasické bílé a knedlíky jsem také pořídila (ne ty opravdu doma nedělám - zatím) tři různé druhy. Ano, myslím, že tento nedělní oběd se prostě povedl. 


Smažené mleté maso, smažená zelenina (obojí na troše sádla), trochu vývaru a hoooodně těstovin. Další náš rychlo-večeřový oblíbenec. 


Rychlá svačinka či snídaně, na to je puding ideální. A piškoty nemohou chybět.


I holky se chtějí v kuchyni zapojovat, a tak tentokrát (opravdu samotné včetně krájení) udělaly ovocný salát. 


Čoko bábovka s mandlemi byla vítanou snídaní na pár dní... :-) 


V neděli jsme měli návštěvu, na kterou jsme se opravdu moc těšili - neviděli jsme se hrozně dlouho. A protože k nám přijeli i další dvě cácorky, upekla jsem pro holky rychlý dortík. Na tyto příležitosti je výborné mít doma v zásobě Žravý papír. S ním dokážete kouzlit, i pokud jste na zdobení tak trochu kopyta (jako já).


A to by bylo vše. Dobrou chuť! :-)

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig