pátek 15. listopadu 2019

Chvilka v kuchyni #44

Hezký večer,

ten týden utekl nějak rychle, nemyslíte? Už pomalu odpočítávám, kdy budeme péct cukroví.... No ale na to je ještě trochu čas. Ovšem pokud chcete nahlédnout i tak do mé kuchyně a třeba se inspirovat, tak račte dál... :-)

Snídaňová čoko bábovka byla velkou improvizací a sklidila úspěch, a tak jsem vám ten recept hodila i včera na blog - ZDE.



Sehnala jsem do vývarů opravdu mega veliké nudle. To vám pak v té polévce stojí div ne lžíce, což je přesně to, co máme rádi :-) 


Rajsou polévku s rýží jsem neměla už ani nepamatuji, a tak když mi ji teta nabídla, neodmítla jsem a holky si také pochutnaly. Mňamka! 


Když není času na zbyt - tedy když dorazíme domu později, tak to pak na plotně bublá a chystá se něco rychlého. Třeba těstoviny se sýrovou omáčkou, zeleninou a šunkou. Ty mají u holek ohromný úspěch. 

 

Miluji vaječnou omeletu s nivou a dost dlouho jsem ji už neměla, takže jsem to musela napravit. K tomu trocha hranolek a zelenina smažená na másle.


Pokud máte nachystané kváskové těsto na pizzu (já si chystám většinou o víkendu), tak večeře je otázkou doslova pár minut. I upečená je mega rychle, takže jediné na co musíte počkat je vychladnutí, abyste se nespálili.


Hranolky (tentokrát domácí) s obalovanou treskou. Já na ty ryby moc nejsem, ale jednou za čas file přežiji - a dám si ho vcelku s chutí. Tatarka je samozřejmostí :-)


Rychlooběd - míchaná vajíčka, klobáska, sýr a kyselá okurka. No žádná sláva či insta fotka, ale je to prostě dobré! :-)


Brambory zapečené s mletou masovou směsí a zalité vajíčkem se smetanou. Já si brambory předem uvařila, a tak bylo pečení rychlejší, určitě tento postup doporučuji. Jídlo je ale finálně moc dobré, i když na fotce. No nic moc...


Holky milujíí tousty se šunkou a sýrem. Důvod? No protože teplý sýr se natahuje :-) A já se jim nedivím. Také to mám ráda. 


Dlouho pečené kuře na nízký stupeň, které až na závěr pečení lehce "připeču" , aby byla křupavá kůrka. To je naprostá bomba, ke které mi výborně sedí rýže.

 

Vaječná tlačenka s červenou řepou. To byl jeden ze slaných "zákusků" na malou rodinnou oslavu.


A když oslava, tak chlebíčky nesmí chybět. Holky chtěli jen variantu šunka - sýr - vejce, a ta jsem alespoň vystřídala pomazánky, másla a gervais... :-) 


Pusinková lízátka se tentokrát nepovedla tak, jak bych si představovala, ale děti na oslavě i tak potěšila. Doufám, že příště už vyjdou vzhledově zas na jedničku.


Dort jsem pro holky tentokrát pro holky nepekla,protože jsem měla speciální požadavky na vzhled. No a v tomhle jsem rozumná a vím, že bych toto krásné dílo prostě nevytvořila. Holky milují pohádku s džiny a postavičky jsou umělé, takže jim zůstaly, z čehož měly radost na druhou. Krásná práce! 


Tak co si uvaříme příště...? :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig