pečete makronky? A jaký recept, a tedy hlavně postup, používáte? Já je vyzkoušela již několikrát, protože se chci dobrat na pohled pěkných kousků, které budou ale chuťově zároveň mňamózní a ne tak sladké, jako když jsem je kdysi vyzkoušela poprvé....
3 bílky
1/3 hrnku cukru krupice
1 pytlíček cukru s mandlovou příchutí (není podmínka)
1 hrnek moučkového cukru
3/4 hrnku mandlové mouky
Potravinářské barvivo
Nejprve vyšlehejte bílky společně s krupicovým a mandlovým cukrem do tuha.
Přidejte přesátou mandlovou mouku s moučkovým cukrem a ručně zapracujte (špachtlí) do tuhých bílků. Následně i přidejte barvivo dle nálady :-)
Výsledná směs má být jemná a polotuhá (držící pohromadě).
Smesí naplňte potravinářský (či klasický) pytlík a na plech vyložený papírem vytvořte kolečka o průměru cca 4 cm.
Takto nechte na plechu zatuhnout cca hodinu - zkontrolujte opatrně, že se nelepí. Až následně dejte "sušit" do trouby na 120 stupňů. Opravdu nechte nejprve pořádně zaschnout, jinak je budete mít špatně vyběhlé, popraskané... no prostě zbrklé.
Po upečení jsem plnila makronky rozšlehaným mascarpone s vanilkovým cukrem.
Nechte makronky před podáváním ideálně pár hodin uležet v chladnu. Budou pak vláčnější.
Co se postupu týče, tak makronky vyžadují svůj čas. Ano, píší to ve všech receptech, ale jak je vám jasné, já jsem zbrklá a pak to podle toho dopadá... No každopádně na mé zbrklé a lhce popraskané makronky nedám dopustit. Nejsou z nich úplně instagramové cfotky, ale mé cácorky je zbodly jedna radost. A to je to nejdůležitější! :-)
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.