pátek 1. listopadu 2019

Chvilka v kuchyni #42

Pěkný večer, kuchaříci,

dnešní den jsem  z velké části trávila v ZOO Praha. Rozhodli jsme se, že si uděláme malý rodinný výlet, a i když počasí bylo tedy vcelku krušné (ano, ty 4 stupně už byly citelně znát), se zimní bundou jsme to zvládli na jedničku. Teď už si jen tak sedím v klidu u TV a teplého čaje a přemýšlím, co budu o víkendu vařit. Pokud také nevíte, tak se můžete třeba trochu inspirovat...


Oprášila jsem bábovkové formy a zase po čase udělala jednu klasickou. Pokaždé se totiž rozčiluji, když se mi (i po vymazání a vysypání) přichytne a je po vyklopení ošklivá - jako chápu, že se to i tak sní, ale určitě mi rozumíte.

Co se typu bábovky týče, tak jsem zvolila klasickou mramorovou, do které jsem nastrouhala jablka. Mňamka!

 

Lívance bývají většinou na snídani, ovšem tentokrát jsem je udělala i k večeři - také se strouhaným jablkem a (trochu nevýchovně) se zmrzlinou. Vše přelito javorovým sirupem. Inu, sladká bomba na spaní... 


Dýně máme všude možně, a tak nemohla chybět ani rychlá dýňová polévka z MioMatu. Byla výborná! 


Pokud máte rádi čočkovou polévku a nebyví vás namáčení čočky, tak zkuste někdy použít čočku červenou. Ta je uvařená do měkka během chviličky a bez nutnosti namáčení. 


Vývar, vývar, vývar - milujeme a je nutnou součástí našeho jídelníčku. Ať už klasický hovězí, který se dlouho táhl v pomalém hrnci, nebo rychlý zeleninový zahuštěný mlékem a vajíčkem. 

 

Ano, tento "guláš" nevypadá stokrát vábně, ale cácorky jej mají rády. Je to taková dětská verze, kdy nejprve na pánvi osmahnu mleté maso a poté jej dám vařit jako klasický guláš. S karlovarským knedlíkem to nebylo vůbec špatné.


A když nevíte co by k večeři (obědu, svačině), tak tousty se šunkou a sýrem to prostě jistí.... :-) 


Jednou za čas si moc rádi zajdeme pro něco dobrého do čínské či vietnamské restaurace. Čínskou máme již delší dobou oblíbenou kousek od domu, ale vietnamskou jsme právě žádnou nemohli najít - až do minulého týdne. No milované bun bo nam bo znám i lepší, ale nebylo to tak špatné a po delší době naopak milé zpestření. 


Co se sladkého týče, tak jsme se vůbec v minulém týdnu "neupejpali", naopak. Udělala jsem piškoťák z kombinace klasická šlehačka, zakysaná smetana a želatina. Ozdobila jsem jej rozpuštěnou arašídovou čoko "nutelou", drcenými mandlemi a pusinkami. 


 

Povlovi tentokrát ve variantě čoko s malinovým krémem a pusinkami - to byl dárek pro švagrovou (mimochodem také rádi dáváte něco na mlsání). Tak nebudu kecat, udělala jsem i pár kousků pro nás :-)


 

Před pár dny jsem hledala na pinteresty nějaké tipy na zajímavé mňamky na dětskou oslavu a zalíbila se mi pusinková lízátka. Hned jsme je s holkama zkusily a výsledek je myslím velice zajímavý a pro děti opravdu lákavý. Takže si píšu na oslavový seznam :-) 


Udělala jsem i pár pusinek - jen tak na zobání a ozdobu sladkostí. 


Holky milují ovoce a dost často takto vypadá jedna část jejich svačinek - namícháno vše na talíři s možností zobat, zobat a zobat :-) 


Jaké plány máte na víkend? Pochlubte se, co budete vařit... :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig