čtvrtek 28. listopadu 2019

Chvilka v kuchyni #45 + 46

Hezký večer,

minulý týden jsem se nějak nedostala k tomu, abych sepsala kuchyňský reportík. Ono to tolik nevadilo, protože jsem nestíhala ani pořádně fotit (a to vaření také nebylo nic převratného, vše co už jste milionkrát viděli :-) ). Takže výsledek je, že tu máte dva reporty v jednom a i když jsem si říkala, že článek sepíšu nejpozději v pondělí, tak jsem se s tím časováním trošičku sekla....

Objevila jsem (dětské) instatní kaše od Vitani - krupičnou a rýžovou, a jsou opravdu moc dobré. Byla to v podstatě původně náhoda, protože jsem myslela, že pořizuji klasickou krupici a jen má nový obal. Nevadí. Výsledek byl moc dobrý, až jsem za pár dní koupila i právě tu rýžovou... :-)


Lívance jsou star - ať už klasické nebo ty jogurtové. Mňamka je obojí!
Mimochodem ano, stále nemám lívanečník a už mi ani ty šišaté tvary z pánvičky nevadí :-) 

 

Polévky, kam se podívám. Vývary u nás opravdu jedou. Klidně z bujónu (ano, jsem barbar) nebo klasický kuřecí. V tomhle počasí, kdy číhá moribundus na každém rohu, jsou prostě nutností. 

 

A když ne vývary, tak MioMat to jistí. Občas do takové husté přihodíme ještě i těstoviny...


Domácí kvásková pizza - no co dodat, už ji máme tak vypilovanou, že v pizzerii jsem nebyla hodně dlouho. Neměla jsem nějak pořádně vlastně důvod.


Těstoviny se sýrovou omáčkou (3 druhy sýru) , šunkou a hráškem. A to vše v megamnožství. Není co dodat... :-) 


Pečená kachní prsa v sosu (již koupená předpečená). Jako není to špatné a dá se na tom přežít, ale upřímně. Doma alespoň 5 hodin pečená klasická kachna, kterou naplníte špekem či slaninou... to je prostě daleko lepší. Ale tak zkouška dobrá. 

 

Já jsem vajíčkový maniak a slečna A se ke mne poslední dobou přidala. To je pak "tu umíchané jedno vajíčko, jedno na hniličko či na tvrdo..." no znáte to, že? 


Když zbyde veka, tak šup sýr, šunku a do toustovače. Rychlá svačinka je pak na světě. 


Tak trochu "vytuněný" toust. Toustový chleba smažený ve vajíčku, osmažená slanina, sýr uvnitř  a sýr nahoře. Bombáááááá :-) 


Proč mám ráda pečení kváskového chleba? Protože nejen že dobře chutná, ale dá se s ním i vyhrát. Stačí mouka a žiletka....


 

Kdo by je nemiloval - šneci z listového těsta s kečupem, slaninou a sýrem. 


Sladkostí bylo u nás více než dost. Ať už v podobě bábovek...

 

...pusinkových lízátek....


 

...pusinek...

 

...či dortíku na oslavu. Korpus je čokoládový se švestkovým rozvarem. Mazaný čoko krémem a šípkovou marmeládou. Obrázek, jak jinak, ze žravého papíru :-)


A protože jsme čekali o víkendu návštěvu, udělala jsem po delší době mini Pavlovi. Já je mám moc ráda - nejenom chuťově, ale i ta výroba mne moc baví. Jen manžel občas trochu remcá, protože bábovku má radši. Ale tak jako objetuje se a také si jednu dá.... :-) 

 

Tibi krystaly se nás stále drží. Limonáda z nich chutná nejenom mne, ale i cácorkám. Mňamka.


A po delší době jsem udělala i kombuchu a Vildu - jogurty mi v létě odešly, a tak jsem je chvíli nechala být s tím, že jsem měla "pro strýčka příhodu" nechané vzorky v mrazáku. Osvědčilo se a zase jogurtujeme. 


Sušička u nás jede poslední dny naplno. Až se sama divím, že si cácorky oblíbily křížaly :-) 


Tak to máme vše. Co vaříte vy? Inspirujte mne :-) 
Dobrou s kobrou!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig