středa 13. listopadu 2019

Novinky v make-up šuplíku: léto

Hezký večer,

podzim je v plném proudu a pomalu se můžeme chystat na zimu - no když jsem viděla tp dnešní počasí, tak se možná můžeme chystat i rychle.... Nicméně já si neodpustím ještě jeden malý návrat k létu. A to co se pořízené kosmetiky týče.


Není to tak dlouho, kdy jsem měla období, že jsem vám podobnou kosmetickou nálož ukazovala vlastně co měsíc. Je to jen pár let (opravdu cca dva, i když ještě loni jsem se snažila měsíční linku držet) a mě se to zdá pomalu až neuvěřitelný. Ne, nezměnila jsem názor na kosmetiku, neredukuji nějak cíleně, ale "bohužel" přirozeně. Proč bohužel? Inu, protože už nemám drogerie za rohem, už se tolik nedostanu do nákupáků a parfumerií, prostě ten čas a priority se dost změnily. A ano, občas mě to (zcela dětsky) až mrzí, protože kosmetika byla, je a bude moje radost a relax. 

No nicméně, když už není tolik toho prostoru, tak mám pak ale opravdu poctivě vše odzkoušeno v praxi (kdo zná můj životní styl, tak ví, že jsou sice "no makeup" dny, ale když nahodím fasádu, tak produktům jen tak něco neodpustím...). A podle toho se pak vracím k oblíbencům a osvědčeným kouskům. Byť samozřejmě i novinkám se nevyhýbám (což díky spolupráci s arome.cz musím říct, že kolikrát se ke mne dostanou kousky - a opravdu výborné - které bych ale běžně asi nekoupila či je jednoduše ignorovala.... 



No ale nebudo dál to okecávat a začnu s kosmetikou. 

Všechno je to o pohledu. Co opravdu ráda líčím - i kdyby jen řasenkou, tak to jsou právě oči a obočí. Jsem pedant na výměnu řasenek a opravdu žádnou déle jak tři měsíce nepoužívám.

Max Factor 2000 je naprostá klasika, která vás rozhodně nezklame, ale zase s odstupem musím uznat, že jsou i lepší, co udělají wow efekt mrkací panenky...

A přesně takovou je řasenka "za hubičku" od Essence. Vážně. Stojí něco okolo tuším 130,- a prostě výsledek je jedním slovem úžasný. Radím, vyzkoušejte. 

U obočí stále přemýšlím, že bych si došla na microblanding, ale uvidíme. Zatím to odsouvám a třeba takový pudr od Artdeca mi v tuto chvíli to odsouvání naprosto ulehčuje. Je výborný. 

Séra a průhledné řasenky jsem do teď příliš nepoužívala. Spíše je to pro mne určitá nostalgie. Nicméně arganové sérum mne hodně baví a na řasách je vidět změna k lepšímu. 

A protože pohled není jen o očích, ale také o očním okolí, tak je fajn se nějak zbavit kruhů pod očima, když už se objeví. V tom případě je pro mne jedničnou Catrice Camouflage. 


Kelíme k od Oriflame, je taková univerzální klasika. Je jasné, že nejvíce ho človek používá na rty, ale třeba i na suché ruce, nehtovou kůžičku či klouby je výborný. Ten je prostě nutnou součástí domácí výbavy. 


A když už jsem zmínila ty rty, tak je jasné, že tam je ta péče nejenom potřebná, ale také nejvíce viditelná. A tak je potřeba mít balzám (víceméně jakýkoli, co vám vyhovuje) neustále po ruce. Astrid jako takový asi nemusím představovat a určitě se shodneme, že jejich výrobky patří k těm opravdu dobrým.


Na make-upech jsem svého času opravdu ujížděla, měla jsem jich třeba i 15-20 najednou, všechny střídala a používala a stále hledala pro mne ten nej. Ano, i do teď stále sem tam nějaký nový - už proten pocit vyzkoušení, zda to náhodou není ten ON, ráda ozkusím, ale v mé výbavě  - zejména blíží-li se podzim a zima, nesmí chybět dva zástupci. 

Prvním je Caviárový Dermacol. Ten je o něco těžší, co se hutnosti a následného efektu týče. Není nutné jej vrstvit, krásně kryje a vydrží celý den. Mám již x-té balení za ty roky používání a stále na něj nedám dopustit. 


Druhým je pak Double Wear od Estee Lauder. Kdo jej zkusil, tak mi musí dát za pravdu, že líčení se s ním je naprosto jiná liga. Je jemný, lehký, výborně krycí a úžasně držící. Nemáte pleť zatíženou a zanešenou. Jen jediné mínus má  ano, cena. Na druhou stranu v tomto případě si prostě jendou za čas ráda vyhodím z kopýtka a do této kvality zainvestuji.


Podobným způsobem přistupuji i k výrobkům od Clinique. Jsou sice dražší (celkově), ale zatím jsem nenarazila snad na žádný, u kterého bych řekla, že je pro mne totálně na prd.. Naopak. Každý mne mile překvapil. Stejně jako tento BB krém. Je jemný, stačí maličko a hned vypadáte "zdravěji"... no a víte co, já si pohrávám s myšlenkou že mu věnuji ještě jeden samostatný článek.


Ne u mne moc nenaleznete rozdělení nákupu dekorativní kosmetiky podle ročního období. Nemám to dělení moc ráda, upřímně - ty kousky mi musí sloužit celoročně :-) A jak to máte vy?

SHARE:

2 komentáře

  1. Zo všetkých produktov som skúšala len Catrice korektor - ten úplne zbožňujem, je skvelý...a Oriflame balzam - to je taká klasika, používam už odmala :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ještě doporučuji vyzokušet ten BB od Clinique či makeup od Dermacolu, jsou naprosto výborné! :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig