neděle 24. listopadu 2019

(Ne) povedená bábovka

Pěkný večer, kuchaříci,

bábovky jsou u nás v kurzu, a tak ji mám zhruba jendou dvakrát do týdne. Snažím se je alespoň trochu měnit, co se ingrediencí týče, ať nejíme stále to samé. Jen tentokrát se mi to trošku vymklo z rukou....


Původní plán byla mandlová světlá bábovka s mandlovým cukrem... No jenže já místo mandlového cukru vzala do ruky pytlík s červenou želatinou a uvědomila si to, až když jsem ho vysypala do těsta.... Nevadí ono to nakonec dopadlo dobře - rozumnějte chutně.

A pokud chcete také takový hokus pokus zkusit, tak tu je recept...



Nachystejte si:

2 vajíčka
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
3 polévkové lžíce ViFi jogurtu (případně bílého)
3/4 hrnku mléka
0,5 hrnku mandlové mouky
1,5 hrnku polohrubé mouky (pokud by těsto bylo moc řídké, ještě trochu mouky přisypte)
2 polévkové lžíce rumu
1 kypřící prášek
1dort želé Dr. Oetker - červené

Vymíchejte hladké těsto, nalijte do vymazané a vysypaná formy (ideálně mandlovou moukou) a pečte cca 40 minut na 180 stupňů.


No, přiznám se, že jsem se opravdu bála, jak toto dopadne. A ono to bylo chuťově moc dobré! Ale tedy ještě že jsem nešáhla po želé na vaječnou tlačenku, to by asi tak dobré nebylo... :-) 

Dobrou chuť!




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig