neděle 3. listopadu 2019

Tvořivý týden #43

Pěkný večer, tvořilky a tvořivci,

také jste tento týden prošli podzimními prázdninami? My ano a holky si to (myslým) užívaly opravdu plnými doušky - znáte to - babička s dědou, kadeřnice, běhání venku, výlety a tvoření... :-)

Medúzy stále jedou. Termín mého soukromého "projektu" se blíží a tak jsou dny, kdy panikařím, že to nezvládnu, ale jinak zcela objektivně věřím, že to už prostě dám.... Tentokrát jsem vytvořila dve...


 

....a jednu "mimo" pro malou cácorku, které jsem udělal očička vyšitá namísto korálků (přecijen bezpečnost). 


Jeli jsme ke kamarádce kadeřnici, protože holky chtěly také zastřihnout (na můj relax článek koukněte ZDE), a tak jsme se sebou vezli dva nákrčníčky jako dárek pro její holčičky. Ono totiž takové dárky my vozíme moc rádi.

 

Kolegyňka mne poprosila o šité houmles čapky pro její děti. Měla jsem ohromnou radost, jak moc se jí a dětem líbily. To prostě vždy potěší a já jsem za to moc ráda a vděčná. 

 

V minulých dnech se hodně ochladilo a teploty šly k nule, a tak to chtělo doplnit šatník Gigi. Hacafráček (návod ZDE) ji byl již těsný, a tak putoval do psího útulku - stejně jako zbylá její mimi výbava, kde věříme, že poslouží a já se dala do dalšího šití. Tentokrát svetříku ze svetroviny podšité fleecem. Je ohromně lehoučká (sama z ní mám mikinu a holky od loňska pár kousků) a přitom i zahřeje. Kupodivu ani slečna Gigi moc neprotestovala proti jejímu nošení. 

 


Znáte květiny z listů? Loni to byl vcelku hit ve tvořivých skupinkách a já se k nim vrátila i letos. Je to velice hezký doplněk podzimní výzdoby, s jehož výrobou vám mohou pomoci i děti, což je u nás doma vítané plus.


Dušičkové tvoření jsme letos pojali netradičně. Většinou nechodíme na hřbitovy přesně v dušičkový den, ale prostě okolo toho dne. Vždy se ale snažím tu výzdobu udělat trochu netradiční a jinou. Letos jsme zvolila květináče se skleničkou na svíčky dozdobené netřesky a podzimními "plody" ve stylu mini - vílých - zahrádek. Já mám tento styl "zahradního" tvoření moc ráda a i doma máme spoustu vílých zahrádek či květináčů. 

 

Jak jste na tom s dušičkovou výrobou vy? 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig