copak kuchtíte při víkendu? Já ta jídla trochu průběžně odlehčuji a sem tam i vymýšlím nové inspirace. Pokud nevíte, co vařit zítra (a nedělní kachnu nechcete), tak můžete kouknout do tohoto článku, třeba vás něco zaujme... :-)
Polévkujeme minimálně 1x denně - častěji tedy 2x (oběd i večeře), a tak nezahálí MioMat...
...ani pomalý hrnec s výbornými vývary, které střídáme kuřecí, hovězí a občas (i když to jen málo) vepřové.
Minulý týden jsme měli také chuť trochu na změnu, a tak jsem udělala zelňačku. Měla obrovský úspěch a veliký hrnec jsme snědly k obědu. No už mám nakoupené zelí, že ji brzy zase uvařím. Je jednoduchá, rychlá a chutná!
Vepřové v mrkvi s hráškem a kukuřicí, zahuštěno polentou (vše z pomalého hrnce) a k tomu těstoviny. Výborné a vlastně s minimem pracnosti.
Velice podobně je to s kuřecím masem s mixem zeleniny, které také povaříte v pomalém hrnci a k tomu divoká rýže.
Kus kus jen tak se šunkou, hráškem a mrkvi - to je vítané zpestření, které holky vyberou z talíře do posledního zrníčka.
Milujeme kuřecí stripsy - ať už s hranolkami či bramborovou kaší. Nejvíc se na ně vždy těší holky samozřejmě :-)
Bramborové knedlíky plněné uzeným (kupuji u Family Market) jsou výborné a trocha zelí jim dodá šmrnc. Doporučuji vyzkoušet.
Těsto na pizzu se snažím mít v lednici vždy na 2-3 dávky týdně. Máme tu domáci kváskovou moc rádi a její příprava je jednoduchá. Pokud jste ještě nevyzkoušeli, tak teď je ten nejvyšší čas :-)
Jsou i večery, kdy se mi nechce nic moc vyvařovat, a tak to domácí bagetka s Lučinou nebo vajíčkovou pomazánkou tak nějak "zachraňuje".
Domácí pečivo je u nás v podstatě samozřejmostí. Nejen díky této situaci, ale prostě celkově a i když se nebráním kupovanému, tak prostě to naše je lepší :-) A ano, jsme tím už trochu rozmazlení... :-)
Chlebík a těsto na pizzu dělám z kvásku. Bagetky ale (prozatím) z droždí. Tak nám chutají nejvíce. Ještě musím někdy po dlouhé době udělat také rohlíčky. Ty už jsme tedy neměli nějaký ten měsíc.
Víkendový koláč s borůvkami si oblíbily i cácorky, a tak nemohl chybět. Tato verze je s mascarpone a s trochou kokosové mouky. Ta tomu dodala šmrnc.
Sem tam ještě vytáhnu i starou Ikea formu na srdíčkovou bábovku. Je to taková má "stará láska, co nerezaví" a bábovka z ní jde bez problémů vyklepnout :-)
Ovocně zeleninové zobání u nás nesmí chybět. Snažím se, aby cácorky (i my dospěláci) měli dostatečný přísun.
Po delší době jsem doma také oběhla rýmovníky a dala jim jarní sestřih. Nové rostlinky jsem nesázela, ale sirupíku máme dostatek zas na nějaký ten den či týden.... Milujeme jej s cácorkama v ranním čaji!
Dobrou s kobrou!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.