pomalu se začíná vracet život do "starých" kolejí, ale co se jídla týče, tak si říkam, že pár tipů se vždy hodí.... :-)
MioMat má tu výhodu, že můžete zkombinovat jakoukoli oblívenou zeleninu a výsledkem je výborná polévka. My si dali tentokrát čistě hráškovou a poté mix hrášek - mrkev - brokolice - květák - kukuřice. Obě dochucené kořením od Antonína a bylinkami a obě výborné.
Bez vývarů z pomalého hrnce to u nás nejde. Občas to "přeženu" s nudličkama, ale nevadí. Alespoň to člověka pořádně zaplní... :-)
Zelná polévka měla posledně úspěch, a tak jsem ji opakovala. Jen jsem tam tentokrát nepřidala lněná semínka, která jsem posledně přihodila omylem (to je tak, když máte vedle misky se zelím také misku s těstem na bagety a děláte více věcí najendou). No povím vám, že ti moji si stěžovali a reklamovali, že příště chtějí zase semínka...
Opečené mleté hovězí s hráškem a těstovinami, je opravdu rychlovka, ke které nepotřebujete nic moc ingredienci. Jen hlavně dobře (a podle své chuti) dokořenit.
Kuskus se šunkou a osmaženou zeleninou je další rychlovka, kterou navíc cácorky miluji. Doporučuji, pokud máte rádi rychlá jídla.
Panenka naložená ve směsi koření a javorového sirupu, pečená v horkovzdušné fritéze. K tomu smažené fazolky, hranolky a trocha rajčátek. Vše posypáno trochou parmezánu. No byla to mňamka!
Francouzské brambory jsou u mne a holek hodně oblíbené, a tak když je jednou za čas delám, upeču rovnou větší pekáč.
Konečně také došlo na cuketové špagety, kvůli kterým jsem si pořizovala spiralizér. K tomu jsem osmažila pár kousků vepřového, promíchala s pestem a přidala domácí bagetku. Bájo!
Řízečků není nikdy dost. Máme rádi maličké z panenky, kterých holky dokáží sníst klidně 5 na posezení... po kom asi jsou? :-)
Bagetka, vajíčko a bylinky, to vše na pánvi a rychlá mňamka je na světě.
A když se vám už nechce nic moc vařit, tak studená večere či pozdní svačina "to jistí".
Milujeme domácí pečivo, a tak nesmí chybět kořenové bagetky, ...
...či rohlíčky. Ty jsem pekla po hodně dlouhé době a recept jsem si poupravila. Najdete jej ZDE.
Pletýnky z kynutého těsta s krémem jsem pekla v minulém týdnu dvakrát. Byly výborné a myslím, že o víkendu se do nich zase pustím. Pokud chcete také, tak ZDE najdete recept.
Bábovka alespoň jednou za týden je už v podstatě tradice u nás doma. Často čokoládová a do této jsem přidala mandle a (h)rozinky.
Ani víkendový koláč nemohl chybět. Tentokrát jsem vnitřek vytvořila ze směsi jogurtu, vajec, kypřícího prášku a kokosové mouky. Jako ovoce jsem použila banány. Ty sice připečení ztmavnou, chuťově to ale bylo výborné.
Zbyly mi bílky z pečení pletýnek, a tak jsme se s holkama domluvily, že si upečeme pusinkové dortíky. Chtěla jsem je něčím ozvláštnit a vytvořit "šmoulové", ale ne jednolitě modré. Spíše s nějakým melírovým efektem nebo jak to nazvat. Barvu jsem tedy vmíchala jen lehce stěrkou a na kraje zdobícího pytlíku také kápla pár kapek barviva (používám gelové od Dr. Oetkera).
S výsledkem jsem byla více než spokojená. Jen tedy po upečení ta jasně smoulová ještě změnila odstín do azurové, ale nevadí, i tak se mi to moc líbilo. Plnila jsem vyšlehaným mascarpone s Pribiňákem a obalovala ve strouhaných piškotech s ořechy.
Bylinky z loňského roku přežily zimu, a tak si začínáme užívat i klasické citronády do teplého počasí s mátou.
Dobrou s kobrou!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.