středa 27. května 2020

Slečna Gigi: Játrové sušenky s mrkví pro mou maličkost

Zdravím,

ta MOJE mi chtěla před pár dny udělat radost a jen tak sama od sebe mi upekla sušenky. Játrové. S mrkvičkou. Opravdu, nekecám....

No dobře, zas tak úplně samo od sebe to nebylo. Chtěla mi trochu zvednout náladu - s důvodem mého trochu pochmurného rozpoložení se vám brzy svěřím, zatím se vlastně ještě stále sama za sebe stydím, co jsem to zas vyvedla....

Navíc tedy prý sušenky chtěla zkusit už dávno, protože by mohly být fajn "suchou" variantou na cvičák oproti vařeným srdíčkům (které tedy já mooooc ráda), od kterých má vždy opatlaný pamlskovník i kapsy.

Inspirovala se na Bulíkovinách, kde se vlastně tento recept také nachází. Jen si ho přizpůsobila trochu k obrazu svému, protože doma neměla játra.



A nemít játra do játrových sušenek je docela prekérka. Naštěstí měla poslední balení játrové zavářky, ze které dělá knedlíčky do polévky - ono takhle, řekněme si na rovinu, že ONA ty játra nerada strouhá, a tak proto raději kupuje tu zavářku než aby se u nás vyskytovala játra v celku.

Pročetla tedy složení. Zjistila, že se solí to není až tak hrozné a majoránku bych také měla přežít a dala se do práce.

K zavářce přidala:
1 vajíčko
3 na hrubo nastouhané středně velké mrkve
hrst jemných ovecných vloček

Vše spatlala (pardon, smíchala) do směsi a začala tvořit srdíčka stylem "na pečícím papíru namačkat do formičky a opatrně formičku sundat"


V troubě se celá várka (bylo to na 1 plech) pekla cca 20 minut - pořád okolo toho skákala a kontrolovala, aby se sušenky nepřipekly a nebyly moc křupavé.


No a pak mi je nastrojila na talíř. To vám tak úžasně vonělo, že jsem si chtěla hned ochutnat. Ale ouha. Prý první musí být fotka....

Chápete to? Něco voňavého mi strčí pod nos a myslí si, že mě vyfotí s úspěvem? 
Navíc lhala, protože tvrdila: "Jen jednu fotku, Giginko, a dáš si." Prdlaj, nejmíň dvacet jich nacvakala a tvářila se pořád nespokojeně, zatímco mě už tekly sliny. 


Pak ale povolila a za odměnu dala. A né jednu... :-) 


Nemohla jsem je ale slupnout všechny najednou (chtěla jsem, ale prý bych se po...), a tak část schovala "na horší časy". A taky jsme se rozdělili se sousedovic kámoškou a mým miláčkem Dustíkem.


No a příště mi prý upeče banánové s arašídovým máslem. Tak to jsem zvědavá, kdy to bude a jaké budou... :-) 


(Do)Brou brouci! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig