také milujete pudinkáče? Já je měla naposledy před mnoha lety, ale protože jsem na ně narazila v jedné kuchařské skupince, dala jsem se do nich také. Trochu jsem si upravila recept a výsledek je výborný. I když je příprava zdlouhavější, tak se rozhodně vyplatí. My jej doma pekli za poslední dny už dvakrát.... :-)
1/2 kostky droždí
1/3 hrnku cukru
1 hrnek mléka
1/2 kg (pytlíku) mouky
3 lžíce oleje
2 žloutky
špetku soli
+
1 vejve na pomazání
Z droždí, cukru, 2 lžic mouky a části mléka vypracujte "rozkvas", který necháte cca 20 minut vzejít - zvětší cca 2x objem.
Poté přidáte zbytek surovin a uhnetete hladké nelepivé těsto (mouku přidávejte postupně, každá "saje" trochu jinak, tak ať je těsto krásně propracované).
Nechte poté cca 2 hodiny kynout na lince.
Z vykynutého těsta upleťe malé pletýnky a nechte ještě cca 15 minut na plechu odpočívat (opět trochu nakynou).
Poté je pomažte vajíčkem a dejte péct na 180 stupňů cca na 20 - 30 minut do zlatova (kontrolujte).
Pletýnky nechte vychladit, překrojte a plňte krémem - můžete zvolit mascarpone, klasický pudinkový a nebo vanilkový krém od Dr. Oetkera, který já osobně mám moc ráda a často jej používám.
Přiklopte, pocukrujte a dobrou chuť!
Tip. zkusila jsem použít i malinový krém od Dr.Oetkera a není špatný, ovšem chuťově je lepší do tohoto dezertu zmíněný vanilkový :-)
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.