středa 13. května 2020

Rohlíčky křupavě vypečené

Pěkný večer, kuchaříci,

myslím, že internet létá v posledních dnech receptů na pečivo vcelku dost, ale já si tak nějak neodpustím, abych se nepodělila také o jeden. A to na křupavé rohlíčky. Jsou naprosto jednoduché a chuťově mňamózní....



Na těsto si připravte:

1/2 kostky droždí
lžičku cukru
2 hrnky vody
3 lžíce oleje
2 lžíce ViFi jogurtu (či bílého jogurtu)
4 lžičky soli
0,5 kg mouky (hladká a polohrubá v poměru 50:50) 


Z droždí, 1 hrnku vody, cukru a pár lžic mouky nechte vzejít kvásek (cca 20 minut. Následně přidejte zbylé ingredience a vymíchejte hladké těsto. Pokud by lepilo, přidejte ještě trochu hladké mouky.

Nechte cca 2 hodiny kynout a následně rozdělne na stejné díly, které smotáte do rohlíčků - velikost a tvar je jen na vás. Já vždy z kousku těsta udělám válečkem placku, kdy jeden konec chytím a lehce vytáhnu do "špičky", poté sroluji od nejširší části právě ke zmíněné špičce a celý rohlík lehce zahnuté.

Takto nachystané rohlíčky nechám na plechu ještě cca 15 minut odpočívat, poté potřu vodou a posypu kmínem. Následně dám péct na 220 stupňů na cca 20-30 minut do zezlátunutí (kontrolujte, aby se vám rohlíčky nepřipekly).


Dobrou chuť!  


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig