sobota 29. srpna 2020

Chvilka v kuchyni #34

 Hezký večer, kuchaříci,

konec prázdnin si užíváme částečně dovolenkově a cácorky ještě částečně u babičky s dědou, a tak to vaření není tak "roztodivné", ale samozřejmě jíst se musí... :-) 


Snídaně si občas rádi uděláme delší, povídací a třeba i na terase na sluníčku. A protože máme doma i pár skleniček domácí marmelády, tak cácorky chtěly klasiku - chleba s máslem a marmeládou. 


Máslový koláč z kvásku má u nás veliký úspěch. Zejména ve verzi se skořicovým cukrem. Mňamka! Pokud jste jej ještě nezkusili, tak je nejvyšší čas. Recept je na blogu. 


Pokud pracuji a cácorky nejsou doma, tak mám ty obědy vcelku rychlé - pár stripsů, hranolky a salát. 


Ten tedy milují i cácorky a posledně jsem jim jej také udělala k obědu s tím, že opečené stripsy jsem jim do něj přímo nakrájela. K tomu čerstvý chlebík a zcela upřímně - dopředu jsem nečekala, jak veliký to bude mít úspěch. 


Omelety na různé způsoby si nenechám ujít. Tentokrát s hráškem, chedarem a k tomu čerstvá baby karotka. 


Domácí pizza je u nás vždy vítána. Tato byla se slaninou, cibulkou a nivou. I když tu cibuli moc nemusím, tak zde pěkně "sedla". 


Pečené kuře s rýží je jedno z našich velmi oblíbených jídel, a tak jej vařím docela často. Navíc díky rýžovaru je rýže opravdu výborná a uvařená bez velké práce. 


Mini řízečky z vepřové panenky nikdy nezklamou, a tak když už , tak už... :-) 


Okurka, rajče, paprika a majolka - dresink z Marks and Spencer. Naprosto jednoduché, rychlé a opravdu hodně dobré Zkuste. Přidat můžete dát i třeba tvrdý sýr (eidam, goudu apod.). 


Domácí pečivo mne stále baví, i když jej nepeču na každý den, tak vždy si na něm pochutnáme. 


 

Nadýchané pudinkáče naprosto bodují bezkonkurenčně u cácorek. Jsou schopné sníst 2 veliké na posezení, a tak když je peču, musí jich být opravdu dost... :-) 


Letos jsme neměli švestky domácí (asi si stromek dává šlofíka), a tak jsem alespoň pár koupila na chuť. No byly vcelku kyselé. Škoda... Zato ředkvičky měly ten správný říz :-) 


Hrušková marmeláda nám ubývá rychlostí blesku, a tak jsme udělala dalších pár skleniček do zásoby. A tak nějak tuším, že stejně nebudou stačit... 

Dobrou s kobrou!

SHARE:

6 komentářů

  1. Ahoj Zdenicko..

    I kdyz uz nemam moc cas na komentare, tak tyhle tvoje chvilky v kuchyni proste miluji... A na hruskovou marmeladu se taky chystam... Teda pokud najdu nejaky overeny recept..
    Mam uz par volnych sklenicek po letni jahodove marmelade, tak se do toho pustim..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, to jsem moc ráda a děkuji za tak krásný komentář. Hruškovou marmeládu dělám tak, že hrušky nastrouhám, zasypu cukrem a nechám přes noc pustit šťávu, pak vezmu tyčovým mixerem, přidám panáka rumu, lžíci skořice a trochu Gelfixu a povařím :-)

      Vymazat
    2. Jo Zdenicko, presne jak u vas... uz i ja mam na plotne druhou varku hruskove marmelady.. Posledni... Vic hrusek uz na zahrade neni.. Dekuji za recept, ja jsem tentokrat nemusela cekat na stavu, nastrouhala jsem hrusky na mixeru a stavy bylo fakt hodne.. Stejne jsem ho mela venku, strouhala jsem na nem jablka na strudl.. Taky jsem je zavarovala, at mame na zimu...

      Clovek nesmi byt liny.. Ja, kdyz koukam jak moji kamaradi maji line zeny, ktere zajimaji jen telenovely, tablety a pocitace, tak se mi chce az kricet...

      Vymazat
    3. Já se ještě chystám na dýňové marmelády, ale tento víkend jsem si dala trochu relax. Poslední týdny jsem to nějak přeháněla a docela jsem cítila, že to chce zpomalit.... Ale tak alespoň jsem zas něco málo ušila :-)

      Vymazat
    4. Tak s dynovou marmeladou bych doma neuspela.. :-D Nechce dyni ani pecenou jako prilohu ani jako nic.. A nutit pana tvorstva nebudu..
      Jsem rada, ze ji ty povidla, recept jsem si napsala..At ho nemusim porad dohledavat..
      Ale stejne nejvetsi uspech ma vanocka a jahodova marmelada.. To je snidane frajeru pry :-Dpristi rok musim udelat vic sklenicek..

      Jinak odpocinek je taky dulezity.. poznavam to na sobe.. Nekdy se proste musi trosku zvolnit, to ti chvalim..

      Vymazat
    5. To u nás jsme "dýňoví" všichni :-) naštěstí :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig