neděle 14. února 2021

Obočí? Rám obličeje, co dokáže změnit výraz...

 Pěkný nedělní večer,

bez tvářenky, řasenky a upraveného obočí většinou "nejedu". Ne, není to přehnané, ale zastávám názor, že ženská má být upravená a právě tyto tři věci té upravenosti dost pomohou. Navíc vzhled obočí dokáže změnit celý obličej jako takový. 

Jak to dopadne, když k vám po dlouhé době přijede kamarádka a má s sebou "barvičky" a nástroje na microblanding? Samozřejmě, že velice dobře. Ale není to tak "jednoduché" a určitě je potřeba si tento krok hodně rozmyslet. Svěřit se do rukou někomu, komu věříte. 

 

Obočí jsem si nechávala dobarvovat dlouhodobě. Zároveň jsem i vždy při líčení sahala po řasenkách či pudru, které obočí krásně dobarvily, orámovaly a dodaly požadovaný tvar. Přiznám se , že o microblandingu jsem přemýšlela již před dvěmi lety. I jsem si vybrala salon, kam jsem chtěla jít, ale nakonec jsem to tak nějak (mentálně) vzdala. Přeci jen, je to zásah do obličeje a já se bála, jaký bude výsledek. Ale zcela úplně jsem to nezavrhla, naopak, věděla jsem, že můj čas přijde. A přišel. Před více jak rokem jsme si s kamarádkou psaly a zjistila jsem, že se právě microblandingu začala před nějakou dobou hodně věnovat. Sama navrhla, že tomu dáme čas a až to půjde, dáme si kosmetické randíčko. 

Dorazila ke mě v prosinci a dala se do práce. Má nervozita naprosto opadla. Důvod? Věděla jsem, že se svěřuji do rukou někoho, koho jsem poznala sice jako oborově naprosto jiného člověka, ale kdo sám o sebe pečuje, kdo má v kosmetice úžasný přehled a kdo kriticky (v dobrém slova smyslu) přistupuje k sobě i své práci. Perfekcionistka, která vás rozhodně nenechá odejít, pokud nebude se svou prací spokojená - Kati, snad mne za tato slova nezaškrtíš :-) 


A jak to probíhá? Nejprve dojde k zaměření nového obočí - rýsuje se a pořádně vyměřuje. Následně si kosmetička "nařeže" (zní to hrozně, ale neděste se) jednotlivé chlupy obočí a poté začne s vyplňováním pigmentu. 
My se nejprve domluvily na světlejším odstínu pigmentu, protože jsem obecně spíše světlejší tip, a tak abych nebylo obočí až moc. Navíc ihned po vytetování je barva o daleko více tmavší (o cca 30%), než bude výsledek po vyhojení. Na fotografiích výše vidíte, jaké obočí jsem měla původně, a jaké bylo ihned pár minut po vytetování. 


Proces hojení trvá pár týdnů a je potřeba jej brát opravdu vážně.  Každý jsme jiný a hojíme se jinak rychle. Nicméně je potřeba řídit se radami kosmetičky a promazávat. Zejména, když se vám po dvou třech dnech začnou odlupovat stroupky, tak se musíte udržet a "nedrbat" se (hojení provází právě nemalé svědění). 


Po zahojení je dobré jít i na korekci. Jak vidíte na porovnávací fotografii, po vyhojení jsem měla nové obočí stále dost světlé, a také část vypadla, a tak se korekce opravdu hodila. Navíc jsme zvolily tmavší odstín a ještě dostínovaly.  Vidíte, že na první pohled se dílo zdá moc tmavé, ale není se čeho bát, opět je to na pár dní, dokud se zcela nevyhojí. 


A takto vypadá mé nové obočí nyní. Je krásně vyhojené, tak akorát tmavé a jeho tvar se mi moc líbí. Původní obočí je v něm "schované" a pokud se nepodíváte opravdu vyloženě zblízka, tak neznáte, že se jedná o tetování. Skvělé! 
Mimochodem, často se lidé ptají, zda tato procedůra bolí. Je třeba vzít v potaz, že každý máme práh bolesti někde jinde. Není to tak, že byste si asi zcela s chutí toto tetování užívali, ale za mne mohu říct, že mě nebolelo a vcelku v pohodě jsem si poležela na kosmetickém křesle, poklábosila a vlastně i v danou chvíli pěkně odpočinula.  


A protože o šikovných lidech se má mluvit, tak vám i prozradím, o jakou kamarádku se jedná. Brzy (jak jen to situace dovolí) bude otevírat i vlastní salon a pokud jen trochu uvažujete o této metodě, nebojte se domluvit právě s ní. 

Takže tímto přeji Katrin Beauty Studio mnoho spokojených zákaznic - a já vím, že jich bude hromada - a určitě zase něco společně brzy "spácháme"... :-) 

SHARE:

1 komentář

  1. Moc pěkná práce, a ten permanentní make-up se tetuje normálně tetovacím strojkem nebo je na to jiná metoda? V téhle diskuzi jsem se dočetla že jde takový make-up i odstranit, když se třeba nezařadí, ale to není tvůj případ.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig