nenechte se mýlit názvem, koláč můžete péct samozřejmě celoročně, ale vzhledem k době, kdy jsem jej prvně upekla, se to nabízelo... :-)
Čím dál více mne baví fotit jídlo - nejen hotové pokrmy, ale i přípravu, celý ten proces. Ale to jste si již jistě všimli :-)
Zejména u receptů mi přijde, že je lepší se "nevykecávat" a jít rovnou k věci. A k ukázce výsledků....
Ale nebudu předbíhat. Nejprve si nachystejte ingredience na těsto:
3 vejce
1/3 hrnku cukru
1/3 Hery - rozpuštěné
1 hrnek mléka
1 hrnek hladké mouky - přimíchávejte a případně ještě trochu přidejte
1/3 hrnku Granka
1 kypřící prášek
4 lžičky skořice
Vymíchejte hladké těsto.
Ani příliš tekuté nebo naopak tuhé. Prostě tak akorát :-)
Na vrch si připravte směs:
3 oloupaná a na hrubo nakrájená jablka
1 hrst mandlí
1 lžíce kokosového oleje
3 lžíce medu
Pomocník se vždy hodí - třeba právě na loupání jablek.
"Kokosáček" krásně zjemní a provoní celý koláč. Med mu naopak dodá "šmakózní" chuť.
Pečte na nižší stupeň (160 horkovzduch)...
... a po vychladnutí pocukrujte.
Dobrou chuť! :-)
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.