středa 20. března 2019

Chvilka v kuchyni #10

Pěkný středeční večer,

kolik času trávíte v kuchyni? Já mám vaření vcelku ráda, ale zas přiznávám, že na druhou stranu mám ráda různé recepty "z jednoho hrce či pekáče" nebo často také sahám po různých kuchyňských pomocníčcích. Ono, co si budeme povídat - dobré jídlo je třeba, ale zase stát x hodin u plotny, to nejde denně...

 A právě jeden z nejoblíbenějších pomocíků je MioMat. To vás asi ani už nepřekvapí. Ano, získala jsem jej díky spolupráci, ale ruku na srdce, pokud by se mi tento pokazil, tak neváhám a jdu si jej pořídit znovu. U nás běží téměř denně či ob den. Vyhovuje mi, že nemusím nic zahušťovat, míchat či nějak extra hlídat. Prostě vše naházím do hrnce a hustá polévka je na světě. U nás nejvíce nabyla na oblibě batátová. Ať už s větším množstvím brambor nebo mrkve. Klasicky či s těstovinami... :-) 


 

Ale i na klasické polévky se najde chvilka. Této vývarové s polentou, šlehaným vajíčkem a písmenky jsem udělala veliký hrnec, takže nám vydržela (světe div se) na dva dny. 

 

Když se tak zamyslím, tak mezi favority v našem jídelníčku počítám těstoviny. Máme je rádi na všemožné způsoby. Například se zeleninou a tuňákem...


... nebo s mletým masem a sýrovou omáčkou. Mimochodem, znáte tyto "Disney"? My je objevili náhodou v místním obchůdku a holky nemohly odejít bez nich. Ještě jsme měly (a už snedly bez vyfocení) princezny a máme Mickey Mouse... :-) 

 

Svačinky či sem tam studené večeře máme hodně rádi. Holky jsou na ně zvyklé ze školky, a tak když jsme doma, nechci jim tento "zaběhnutý rituál" bořit. Naopak se k nim ráda přidám. Takže to je pak pečivo, pomazánky, lučina, šunka, sýr, ovoce a zelenina. Prostě, co je zrovna po ruce... Také rádi svačinkujete? Přiznám se, že já nám chystám malé svačinky i na výlety, když někam jedeme.


 

Tentokrát jsem nám také udělala jednoduchou vajíčkovou tlačenku. Jednou za čas přijde opravdu k chuti :-) 


No a pak tu máme sladké svačinky (ano, také začínám mít pocit, že pořád jen jíme :-) ).  

Palačinky s Grankem a marmeládou byly tedy k pozdní snídani, ale sem tam je dělám i ke svačince. 


Nejčastější svačinkou u nás bývají různé bábovky či koláče. Tentokrát jsem dělala čoko kokosový.

 

No ani pudingem nepohrdneme. Čokoládový s piškotky je klasická mňamka. 


A posledním sladce svačinkovým počinem byly tyto smetanové skleničky.  Recept na ně naleznete ZDE a připravit je zvládnou i děti. Zkuste je zapojit do přípravy jídel :-) 


Vybrali jste si? Čímpak se inspirujete?

SHARE:

1 komentář

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig