pátek 13. listopadu 2020

Chvilka v kuchyni #45

 Hezký večer, kuchaříci,

co chystáte na víkendové vaření? Pokud ještě přemýšlíte, tak mám opět dávku nápadů... :-)


Snídaně v podobě rýžové kaše s nějakým "sypáním" u nás v posledních dnech "frčí". Jsou rychlé, jednoduché a chuťově moc dobré.

 

Občas také saháme po jogurtu s mussli, ořechy a ovocem. Moc ráda jej servíruji v oblíbené misky z kokosu. To vždy vypadá i na oko pěkně. 


Ale samozřejmě nesmí chybět klasika v podobě lívanců. Tentokrát kefírových. 


Polévky hsem tentokrát nefotila, jelikož jsme měli hlavně vývary, a tak se rovnou můžeme zaměřit na "hlavní" jídla.

Jednoduchá špenátová omeleta se sýrem a šukou byla fajn volbou pro velmi rychlé a chutné občerstvení. 


Vepřové nudličky osmažené na pánvi s kokosovým olejem a k tomu krokety - to je výborná mňamka, která má u cácorek i manžela vcelku úspěch. 


Smažené nudle, zelenina a vepřové maso s bylinkami a koření. Rychlý oběd, který určitě zachutná. 


Vinná klobáska, rajčatový salát s balkánským sýrem a domácí bagetka. Pokud máte rádi rychlé a jednoduché kombinace, tak vzhůru do toho :-) 


Kus kus mám hodně ráda, nejčastěji se zeleninou a masem. V tomto případě hrály "hlavní roli" fazolky. 


Dušené vepřové v mrkvi s bramborem - klasické školní jídlo, které ale při správné přípravě (já vařím v pomalém hrnci) určitě zachutná. 


Stejně tak panenka na kmínu s hráškem a jako příloha těstoviny. Mám k tomuto jídlu raději rýži, ale jednou za čas neuškodí změna. 


Svatomartinskou husu jsem nepekla a místo ní jsme si dali oblíbenou kachnu. Samozřejmě knedlík a zelí nemohlo chybět. 


Obložené bagetky či "chudé" chlébíčky jsou fajn, pokud se vám večer nechce nic moc vyvařovat. 

 

A ke všemu dostatek zeleniny či ovoce. 

 

Sem tam přijde k chuti večeře na sladko. třeba takové vafle...


...či palačinky, to je opravdu skvělé zpestření jídelníčku. 


Poslední dobou u nás doma převládá domácí pečivo. Nejčastěji střídám houstičky ...


... či bagetky, do kterých většino přidávám lněná či slunečnicová semínka. 

 

Cácorky měly sedmé narozeniny, a tak jsem samozřejmě neváhala a dala se do pečení dortu. 

 

Korpus jsem pekla ořechový a krém jsem zvolila klasický lehký z mascarpone. Uvnitř jsem také přidala rozvar z lesního ovoce.  Snažila jsem se zdobit čokoládou, ale co vám budu povídat, až moc rychle tuhla, a tak jsem se u toho vcelku nazlobila. Nicméně výsledek měl úspěch :-)

 

Dobrou chuť!
SHARE:

2 komentáře

  1. Oh, jedno je krásnější než druhé. Pozvala bych se na všechno. Zrovna dnes dcera nadhodila, že by si dala šneky z vinné klobásy. A já zas chci zkusit nějaký dort, abychom si víkend náležitě uzili. Krásné a inspirativní.
    Krásné dny.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásnou pochvalu. Inu, jak jsme doma, tak se snažíme udělat si to jídlo takové barevnější či veselejší :-) Krásný víkend!

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig