čtvrtek 19. listopadu 2020

Chvilka v kuchyni #46

 Pěkný večer,

ještě jeden den a je tu víkend, takže doba, kdy kuchyň navštěvujeme (většinou) o trochu více, než obvykle. Co tedy pár tipů na něco k rychlému kuchtění?

Počasí je čím dál chladnější a o víkendu má být už opravdu "frišno", a tak pořádný vývar na zahřátí po procházce není od věci. U nás jej vaříme několikrát do týdne. 


Pečené kuře na bylinkách a k tomu rýže. Tu kombinaci milujeme  a od té doby, co mám rýžovar si rýži užíváme opravdu docela často. 


Máme velice rádi dušenou panenku s hráškem z pomalého hrnce. tentokrát jsem udělala opravdu "kotel" , a tak jsme jeden den měli s hranolkami a druhý den (i když už s minimem masa) s opečenými baby bramborami. 

 

Vepřové nudličky na kari se smetanovou omáčkou, kterou jsem doplnila trochou kokosového mléka (měla jsem už málo na klasickou "kokosovou omáčku" a k tomu krokety. 


Tlačenka z vajec je fajn slaná svačina či studená večeře a k tomu třeba chleba s pomazánkou či jen klobása "na zobání". Kupodivu i cácorky ji mají jednou za čas moc rády. 

 

Po opravdu dlouhé době jsem dělala klasické topinky. K tomu jsem na namazání zvolila tuňákovou pomazánku a uvařila brokolici "na křupačku". 


K odpoledním svačinkám (a i pár kousků ke snídani zůstalo) jsme si udělali muffiny s borůvkami. Byly z dvojité dávky a zmizely rychlostí blesku. 

 

Máme moc rádi "pár" kousků ovoce na talíři. Konečně je zase kaki období a k tomu jsem náhodou koupila mini kiwi, které jsou tedy lehce kyselejší, ale i tak moc dobré. 


Dobrou s kobrou!
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig