Pěkný večer,
ještě jeden den a je tu víkend, takže doba, kdy kuchyň navštěvujeme (většinou) o trochu více, než obvykle. Co tedy pár tipů na něco k rychlému kuchtění?
Počasí je čím dál chladnější a o víkendu má být už opravdu "frišno", a tak pořádný vývar na zahřátí po procházce není od věci. U nás jej vaříme několikrát do týdne.
Pečené kuře na bylinkách a k tomu rýže. Tu kombinaci milujeme a od té doby, co mám rýžovar si rýži užíváme opravdu docela často.
Máme velice rádi dušenou panenku s hráškem z pomalého hrnce. tentokrát jsem udělala opravdu "kotel" , a tak jsme jeden den měli s hranolkami a druhý den (i když už s minimem masa) s opečenými baby bramborami.
Vepřové nudličky na kari se smetanovou omáčkou, kterou jsem doplnila trochou kokosového mléka (měla jsem už málo na klasickou "kokosovou omáčku" a k tomu krokety.
Tlačenka z vajec je fajn slaná svačina či studená večeře a k tomu třeba chleba s pomazánkou či jen klobása "na zobání". Kupodivu i cácorky ji mají jednou za čas moc rády.
Po opravdu dlouhé době jsem dělala klasické topinky. K tomu jsem na namazání zvolila tuňákovou pomazánku a uvařila brokolici "na křupačku".
K odpoledním svačinkám (a i pár kousků ke snídani zůstalo) jsme si udělali muffiny s borůvkami. Byly z dvojité dávky a zmizely rychlostí blesku.
Máme moc rádi "pár" kousků ovoce na talíři. Konečně je zase kaki období a k tomu jsem náhodou koupila mini kiwi, které jsou tedy lehce kyselejší, ale i tak moc dobré.
Dobrou s kobrou!
Mňam, jedno lepší jak druhé.
OdpovědětVymazatKrásné dny.
Bohunka
Děkuji :-)
Vymazat