pátek 27. listopadu 2020

Chvilka v kuchyni #47

 Hezký večer, kuchaříci,

je před víkendem, a tak se určitě nějaký ten tip z kuchyně může hodit. Jste pro....? 


Snídaně v podobě jogurtu, mussli a ovoce je fajn start do nového dne...


...stejně tak pokud si uvaříte rýžovou kaši a dozdobíte si ji např. domácí marmeládou a trochou karamelu. 


Samozřejmě, pokud máte trochu více času a chuť, tak jablečné lívance příjdou určitě k chuti. 


Dýňovo - batátová polévka s krutonky z opečeného chleba je naprosto výborná. Zejména, pokud se vrátíte prochladlí z procházky, tak krásně zahřeje. 


Stejně tak opravdu hutný kuřecí vývar. 


Uzené maso, domácí zelí a k tomu mini noky. To je něco, co má u nás doma vždy veliký úspěch. 


Miluji smažené nudle se zeleninou a masem. Pokaždé použiji různou kombinaci koření (podle nálady) a výsledek je velmi mňamózní. 


Rajčatový salát s  opečenou panenkou je rychlovka, když máte na něco chuť a zároveň nemáte veliký hlad. Já si k tomu ještě přihodila pár culíčků sýra. 


Stripsy s americkými bramborami udělají cácorkám vždy radost. Prostě klasické děti. A popravdě - ani nám dospělím nevadí. Naopak. 


Smetanové brambory se slaninou je fajn jídlo, které navíc upečete v jednom pekáčku. Máte jej tak téměř bez práce. 


Můj manžel umí naprosto výborné bramboráky, a tak když se do nich pustí, mizí mu v postatě z pánve před očima. 


Těstoviny s vepřovým masem a tika omáčkou jsou ruper rychlovka během homeofficového dne. Miluji tika omáčku z M&S. Rozhodně doporučuji vyzkoušet. 


Vepřové v mrkvi s kukuřičnou polentou, které jsem nechala vařit 3 hodiny v pomalém hrnci a k tomu rýže. Naprosto výborná ňaminka. 


Panenka pečená se slaninou a cibulí a k tomu opečené baby brambory. Takový hokus pokus, který k naší radosti vyšel. 


Co k večeři, když nemáte moc inspirace a starší chleba? Třeba topinky s tuňákovou pomazánkou. Nevěřila bych, jak cácorky toto jednoduché jídlo uvítají. 


Domácí kořenová bagetka, vajíčková pomazánka a trocha zeleniny. I tak může vypadat jednoduchá večeře či svačinka. 


Sladkým večeřím se nevyhýbáme, naopak čas od času je máme rádi. Ale stačí tak jednou do týdne. Nejčastěji pak volíme palačinky s domácí marmeládou. 


Domácí pečivo je již nedílnou součástí mého kuchtěné. Nebudu tvrdit, že nikdy nekupujeme jiné (nebyla by to pravda a nestydím se za to - proč by...) , ale to domácí opravdu převažuje a i cácorky jsou na něj zvyklé. 

Třeba takový toustový chléb byl fajn nejenom jako domácí svačina, ale i jako svačina do školy. 

 

Bagetky jsou již evergreenem, který peču vícekrát do týdne. Sezamové či s chlebovým kořením. Někdy také přihodím slunečnicové nebo lněné semínko. 

 

Často si také chystám těsto na pečení v týdnu. Kváskové vydrží v lednici i týden a vy pak máte pečení o hodně rychlejší. 


Sladké pečení si vždy užívám a navíc jej i ráda fotím. Třeba takové pletýnky plněné dýňovou marmeládou jsou výbornou volbou na víkendovou svačinu. 

 



Linecké klasické či čokoládové máme moc rádi. Před časem jsem si pořídila bull vykrajovátko, tak jsem musela samozřejmě hned vyzkoušet.

 

Jenže bulíci se tedy nevykrajují moc dobře, a tak jsem část těsta "rozrazítkovala" . 

 

Mandlová bábovka je sázka na jistotu. Cácorky ji mají moc rády a ke snídani vždy půlka zmizí ani nevíme jak. 


Špenátové muffinky s ovesnými vločkami byl jen pokus, který nám moc zachutnal a již jsme jej i zopakovali. Jsou moc dobré. 


Klasické špenátové muffiny s čokoládou si pak holky vzaly do školy a prý vzbudily u kamarádek vcelku rozruch - v dobrém. Za což jsem moc ráda. 


Špenát do třetice v podobě dortíku s marcarpone krémem. Pakliže si jej děláme takto "jen na doma", tak se se zdobením moc nepárám a použiji drobení s odřezaného kousku. 


Domácí zelí nás moc baví. Výrobní náklady jsou velice nízké a výsledek prostě stojí za to. Pokud máte kysané zelí rádi, tak rozhodně doporučuji vydat se tímto domáckým stylem. 

 


Svačinková inspirace:

 



Dobrou s kobrou!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig