Pěkné sobotní ráno,
jsou dny, kdy mne baví v kuchyni experimentovat a zkoušet něco nového. Stejně tomu bylo včera večer...
Na youtubu jsem náhodou narazila na Kimono Mom a shlédla pár videí. Tak nějak mne "chytly" ty části, kde se vařilo a i když jsem člověk, který opravdu nemá moc extra rád ryby a sushi se také víceméně vyhýbá, rozhodla jsem se udělat domácí, počeštěnou a bezrybí verzi.
Nakoupila jsem pár věcí a dala se do toho...
Nejprve jsem si nachystala jednotlivé části:
Dala jsem si vařit hrnek rýže do jemně osolené vody a nachystala si do ní ochucení v podobě lžíčky rýžového octu a lžičky třtinového cukru, který jsem nechala rozpustit (zahřejte ne až do varu, jen opravdu do rozpuštění cukru). To jsem následně vmíchala do uvařené a lehce zchladlé rýže.
Připravila jsem si pastu ze strouhaného vajíčka, majolky a wasabi.
Podusila jsem na proužky nakrájenou mrkev, aby lehce změkla, ale by stále trochu křupavá.
Pak už jsem se dala do balení. Není to vůbec složité - zejména pokud máte podložku.
Na řasu jsem rozprostřela asi centimetrovou vrstvu rýže, tu potřela vaječnou wasabi pastou a do prostřed dala mrkev.
Celé jsem pevně zamotala ...
...a nakrájela na plátky. Musím se přiznat, že i když jsem měla ostrý nůž, tak řasa se nekrájela úplně nejlépe. Ideální bylo předem nůž vždy trochu namočit.
A výsledek? Chuťově nebyl špatný, ale u cácorek jsem zrovna moc neuspěla. Řasa má prostě svou specifickou "rybí" chuť a přiznám se, že mezi naše nejoblíbenější jídla nezapadá... :-)
Nicméně pokud rádi zkoušíte něco neobvyklého a zároveň máte pro řasu Nori slabost, tak hurá do toho!
Vajíčko, majonéza i wasabi by mohli vytvořit zajímaou chuť :D
OdpovědětVymazatZní to zvláštně, ale chuťově to opravdu není špatné :-)
Vymazat