pátek 16. října 2020

Chvilka v kuchyni #41

 Pěkný večer, kuchaříci,

Před víkend by se mohlo hodit pár tipů z rychlé - AE stylové - kuchyně, což? Tak vzhůru na to. 


Cácorky již pár dní chtěly vafle, které jsme docela dlouho opomíjeli. Jenže mne přemohla lenost a koupila jsem již vafle hotové. Řeknu vám, nebylo to ono. Sice jsme si je "dotunili" šípkovou marmeládou, sirupem a šlehačkou, ale samotné v základu byly takové moučné a až moc "cukernaté". Inu, příště už ten vaflovač tedy vytáhnu... :-) 


Po dlouhé době jsem také dělala tapiokový puding. Nemohla jsem totiž sehnat tapiokové perly, a tak jsem zkusila koupit přímo tapiokový puding od Dr.Oetkera. Není vůbec špatný, naopak! Je to super alternativa.


Jogurt s ovocem a semínky, to je v posledních týdnech má naprosto nej snídaně. Mám holt jogurtové období a nebojím se ho ovocně doladit :-) 


Já na ty houby opravdu moc nejsem, ale manželovi jsem chtěla udělat radost, a tak jsem uvařila trochu bramboračky zahuštěné kukuřičnou polentou. Zmizela do poslední kapky... 


A samozřejmě vývar nechyběl. Naopak. Byl několikrát a vždy s knedlíčky. 


Také batátovou polévku z MioMatu jsme si udělali. Já si ji nechala "jen tak" s trochou jarních závitků a manžel si do ni přidal ještě čínské nudle. Zajímavá kombinace, která byla překvapivě dobrá. 

 

Dušená panenka na kmínu s hráškem je náš oblíbenec. Cácorky si daly s kolínky a čínské nudle jsem si tentokrát udělala pro sebe. Inu, proč by ne... :-) 

 

Sladká večeře v podání tvarohových knedlíků s borůvkami, se šlehačkou a grankem, to je něco, co holčičky milují a snědí celý talíř. 


Zas po deší době jsem udělala i domácí pizzu z kváskového těsta. Jako základ smetana s nivou a vejcem a dozdobeno chorizem. No co vám budu povídat, byla díky tomu opravdu dost pikantní. 


Obyčekná míchaná vajíčka s klobásou? Když vám je uvaří manžel po "dni blbec", tak jsou to ta nejlepší vajíčka na světě!



Kuře pečené na bylinkách a k tomu jasmínová rýže. To u nás doma nesmí chybět. 


Výborné uzené dovařené ve vodě, to byl naprosto "labůžo počin". Jen tak zakrojit s domácím chlebem.... naprosto jednoduché a tak úžasné! :-) 

 

Minulý týden jsme využili ještě ne zcela ledového počasí a ugrilovali si venku hamburgery. Na čerstvém vzduchu a z grilu chutnají vždy tak nějak lépe. 


Domácí pečivo je u nás už tak nějak klasika. Podmáslový kváskový chlebík byl maličký, ale o to chuťově lepší. 


Ze sladkého pečení nemohl chybět kváskový máslový koláč. Tentokrát s vanilkou a zapomněli jsme na mandle.... ale vůbec to prý nevadilo :-) 


Ano, a ani bábovka nechyběla (tedy bábovky nechyběly). Prostě klasika ... :-) 


Svačinková inspirace:

 


 

Dobrou chuť!

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig