neděle 25. října 2020

Ze dna koše #2

Pěkný večer,

po delší době bychom si mohli projít pár kosmetických kousků s tím, že vám řeknu, co za mne ano a co ne. Samozřejmě, každý jsme nějaký, ale ono se pár tipů určitě neztratí :-) 


Sprchové gely pro nás dospělé kupuji nejčastěji od Avonu, Oriflamu či Bath and Body Works. Jsou to mé jistoty na kvalitu a výbornou péči. Zároveň nedám dopustit na kousky od Manufaktury. Ty vždy příjemně překvapí.
Zároveň si také kolikrát rádi pořizujeme mýdla v různě barevných a veselých obalech. Jako například ty od Elkos. Na to že to je značka, která má mýdla za pár korun, tak jsou nádherně voňavá a ruce zbytečně nevysušují či nedráždí. 


Cácorkám kupuji sprchové gely i šampony určené pro děti. Samozřejmě zde kolikrát holky slyší na obrázky ze známých pohádek, ovšem já ještě navíc sahám i po kvalitě v podobě Uriage, která jim následně o jejich jemnou (a dost často vysušenou) pleť pečuje bez problému. 


Dvě novinky (pro mne) v posledních měsících z péče o vlasy. Naprosto úžasný Jeju šampon od Ziaja - je jemný, vlasy po něm jsou krásně uhlazené, dobře se rozčesávají, krásně voní. Naprosto výborný a za skvělou cenu.

Druhým moc fajn výrobkem je condicionér od Plantur 21. Stačí opravdu maličko a nanést jen do délek. Krásně zjemní, konečky jsou následně pevné a zacelené, vlasy se krásně rozčesávají. Prostě topka. 


Člověk má vonět, to dá přeci rozum. Je to základ péče. Z deodorantů nedám dopustit na Borotalco. Nejen že potlačuje pocení, ale navíc má opravdu nádhernou vůni - já nejvíce "ujíždím" na tomto klasickém. 
Toaletní vody pak velice ráda střídám. Mám několik kousků od Avonu či Oriflame. Vždy si vybírám vůně lehké a jemné, často s příměsí melounu či bergamotu. 


Péče o tělo je důležitá, a i když se nemusíte natírat či pleť rozmazlovat oleji denně, tak základem je alespoň jednou dvakrát týdně (i když to je opravdu minimum) pleť výborně peelingovat a následně hydratovat. Úžasné výrobky má Rituals či Ziaja a pokud máte pleť více suchou až atopickou, tak nedám dopustit na Excipial. 


Ani na obličej nezapomínejte. Nejprve jej pořádně vyčistěte a třeba i vezměte jemným scrubem (ten od Nivey je lehký, nedráždí, ale lehce vysušuje), naneste masku a následně po smytí nezapomeňte na krém. Chcete záruku kvality za rozumnou cenu? Pak vsaďte na Uriage. 


Díky Covid situaci, co tu pár měsíců máme, jsem si  nechala odrůst umělé nehty a nové zatím nedala. A tak lakuji a odlakovávám a opět lakuji. Vcelku fajn je tento odlakovač od Yves Rocher, který lak dobře odstraňuje a zároveň nehty nejsou až tak přesušené. Ani specifická "vůně" odlakovače není tak hrozná. 


Makeup miluji a beru jej jako samozřejmou součást dne. Ne každý den si "nahazuji komplet fasádu", ale upravené obočí a řasenka je základ. Fajn řasenky za super ceny umí Essence, tam opravdu nesáhnete vedle. Umí i výborné řasenky na obočí, nicméně ani Loreal nebyl špatný. Ale upřímně, ty Essence to umí lépe... 
Co ale na obočí již pořizovat nebudu, to je Tattoo brow od Maybelline. Výsledek se mi nelíbil, nešlo stínovat, a ano držel pár dní, akorát byl zajímavě flekatý... No zkusila jsem... 

A co se rtěnek týče, tak do tohoto období určitě oceníte takovou, co se vám neobtiskne na roušku. Ty naprosto božsky umí Dermacol. Za mne jednička! 


Na jaké kosmetické drobnosti nedáte dopustit? Podělte se o tipy... :-) 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig