pondělí 19. října 2020

Tvořivý týden #42

 Pěkný večer,

v minulém týdnu jsem se rozhodla, že se zase vrhnu na nějaké rozdělané kousky, ale tak samozřejmě nezůstalo jen u nich... :-)

Řekla jsem si, že zas trochu cácorkám oživím šatníčky a každé z nich ušila triko - tuniku z látky dle jejich výběru. Měla jsem je nastříhaná už od minulého týdne, tak šla práce rychleji od ruky. 


Slečna E si vybrala zimní motiv, protože z něj má i starší legínky (které už tedy dosluhují, ale nechce se jich vzdát). Jelikož jsem měla na délku látky méně, různě jsem si to prostříhala a spodní lem vyřešila širším pásem ala náplet. Výstřih a rukávy jsem lemovala pruženkou tak, aby bylo obojí krásně nařasené. 


Slečna A v sobě nezapře milovnici zvířátek a vybrala si látku s pejsky. U této tuniky jsem stáhla pruženkou i spodní lem. Obojí má něco do sebe a tedy pruženka mi vždy trochu cvičí nervy, to se naprosto bez mučení přiznávám :-) 


Když jsme se před více jak rokem nastěhovali do nového domu, rozhodla jsem se na podzim, že cácorkám upletu svetry. Nakoupila jsem teplou a úžasně jemnou vlnu a dala se do práce. No jenže já a pletení... kdo mne čte již nějaký ten pátek, tak ví, že víceméně nepletu, protože jsem se to teprve začala učit. A ano, háčkování je mi stále i tak bližší, byť pletené věci mají své "muchlavé" kouzlo. O maličko jsem však po té době zrychlila své hlemýždí tempo, to musím uznat. No ale i tak teď v poslední měsících ležely nedodělané svetry "u vody" (hluboko ve tvořivé krabici)....
Po cca roce jsem si tedy řekla, že je dokončím. Jenže, během té doby nečinnosti jsem potřebnou vlnu z dost velké části použila i na jiné vyrábění. Nevadí. Místo svetříků to budou měkké a huňaté vesty. Ty snad ještě letos dokončím. Jak vidíte na fotce, slečna Gigi mne naprosto podporuje a myslí si o tom své.... :-) 


Krásný večer! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig