neděle 18. října 2020

Pojďme si to naložit...

 Hezký večer,

dva týdny zpět jsme si naložili do skleniček sýr i papričky a nyní jsme ochutnávali. Jste zvědaví na výsledek a chcete postup? Pokračujte ve čtení... :-) 

Různé nakládané sýry mne vždy moc lákaly, ale nějak jsme se k nim nikdy nedostala. Ani nevím proč. Nakonec jsem se do toho pustila víceméně náhodou, protože jsem měla dost paprik a doma sýr. 


Vše jsem si tak nějak na internetu načetla, zjistila, že každý má ten "svůj nej" recept a jala se to nakládat po svém... První přišel na řadu hermelín. Ten jsem rozkrojila na půl a umísťovala do skleničky tak, že jsem ho prokládala cibulí, paprikou, hřebíčkem, trochou solí  a po stranách dala bobkový list. Takto jsem to střídala až k okraji a zalila olivovým olejem. Dala jsem pracovat do ledničky na necelé dva týdny. 

Výsledek? No upřímně, nakládaný hermelín nebude náš šálek čaje. Sice se krásně rozplýval, byl dobře nakořenění, ale také ho dost "políbila" naše cibule, která je tedy letos opravdu hodně "ostrá". 

 

Nicméně stejně jako hermelín jsem naložila i balkánský sýr a zkusila mix chili papriček. Chili se tedy rozleželo tak, že i malá špiška lžičky vás div nedonutí plakat (ano, dutiny tedy protáhne výborně). A balkán? Ten se stal mým oblíbencem. Moc mi chutná, i když tedy cibule jej také dost ochutila, ale i tak, je výborný! 


Také nakládáte sýry? Jaký recept je podle vás ten nej? 





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig