úterý 13. října 2020

Chystáme šatník na podzim

 Pěkný večer,

počasí se dost razantně změnilo a ten podzim už nejenom klepe na dveře, ale zkrátka je tu. A na něj je potřeba se nachystat a pořádně teple obléknout....

Já jsem opět musela cácorkám trochu zrevidovat šatník, protože přes léto hodně vyrostly a kousky z jara jim z velké části byly krátké (tedy samozřejmě hlavně kalhoty). 
Navíc také hodně času trávíme venku, a tak je potřeba se i tomu trochu lépe přizpůsobit. 


Na softhell nedám dopustit. Už když byly holky maličké, tak to je za mne na ven naprosto výborný materiál. Mám odzkoušeno, že na podzim opravdu stačí jeho "lehčí" verze, tj. jarní / podzimní bez fleecu. Kdy například i do školky jsem jednoduše podvlékala legínkami či punčoškami, když byla opravdu po ránu zima. 


Nyní jsou holky již ve škole, a tak samozřejmě nosí a budou nosit i různě zateplené džíny či pro ně chystám zateplené legíny (až dorazí látka), protože právě legíny nosí nejvíce a nejraději, ale na běhání venku či procházky s družinou  (až nám tedy školu zase otevřou) jsou softhellky naprosto ideální. 


Softhell jsem tentokrát vyzkoušela díky spolupráci z e-shopu Prodej mi látky a musím říct, že je moc pěkný, po vyprání nezměnil barvy ani strukturu.Prostě přesně to, co bych od tohoto materiálu čekala. 

Objednala jsem si navíc i "zimní" verzi s fleecem a do zásoby holkám ušila i ještě jedny kalhoty z něj. Však ono se hodí. Loni jsme díky mírnější zimě a zároveň právě dobrým softkám ani nepotřebovali klasické oteplováky (dokonce i na lyže, když jsem podvlékla funkčním materiálem, byly super a holkám se dobře hýbalo). 


Ráno zima a odpoledne vcelku přijatelně, prostě klasický podzim (nu dobrá, dneska bylo lezavo celý den), a tak holky docela rády nosí přes mikinu vesty. Proto jsem opět sáhla po osvědčených střizích od Caramilly - stejně jako u kalhot - a jedny jim ušila. Měla jsem ale už látky málo, a tak jsem naštěstí našla v zásobě kus softhellu letního. Ten je tedy ještě o dost slabší než podzimní podšitý úpletem, a tak jsem zaimprovizovala, dané kusy také podšila úpletem a vcelku pěkně to sedlo. I když uznávám, vesty to jsou dost divoké... :-) 


Ne že bychom mikin měli uplně málo, ale některé jsou již oprané a pak také rukávy už jsou kratší (na délku dělám holkám mikinky vždy delší pod zadeček, aby kryly dobře ledviny), a tak jsem koukla na Unuu na teplákoviny. Tato baletní mne naprosto nadchla, a tak hned co mi dorazila, jsem do ni střihla a mikinky jsou na světě. 


A jaké podzimní oblečení nesmí v šatnících vašich dětí na podzim chybět u vás? Ráda se inspiruji... :-)







SHARE:

2 komentáře

  1. Oh, to je nádherná, jsi moc šikovná.
    U nás nesmí chybět šatičky.
    Taky se nestačím divit, jak se přes léto smrskly kalhoty a jsou malé.
    Krásné kousky.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig