pátek 30. října 2020

Dýňová bábovka se skořicí

 Dobré ráno,

včera jsme s cácorkami zahájily dýňové dne. Protože jestli je nějaká zelenina z naší zahrady, kterou vždy komplet zpracujeme, pak je to právě dýně. 


Proces přípravy je tentokrát trochu delší, ale nevadí, o to víc  je pak bábovka povedená. 

Potřebujete:
2 vejce
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek (půl malé hokaido či máslové) upečené dýně
3 polévkové lžíce bílého jogurtu
3 polévkové lžíce skořice
2 hrnky polohrubé mouky (přisypávejte postupně, aby těsto nebylo moc husté a ani tekuté jako např. těsto na palačinky) 
1 balení kypřícího prášku
2 lžíce rumu



Nejprve si nachystejte dýni - půlku malé hokaido nakrájejte na proužky, dejte na plech, lehce postříkejte či namažte olejem a pečte do změknutí (cca 15-20 minut na 180 stupňů)

Následně dužinu po zchladnutí oloupejte od kůry a rozmačkejte na jemnou pastu vidličkou.

Následně ze všech ingrediencí vymíchejte hladké a polotekuté těsto, které nalijete do vyolejované formy na bábovku.


Pečte cca 40 min na 180 stupňů - kontrolujte upečenost  špejlí.


Dobrou chuť!



SHARE:

4 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig