Dobré ráno,
včera jsme s cácorkami zahájily dýňové dne. Protože jestli je nějaká zelenina z naší zahrady, kterou vždy komplet zpracujeme, pak je to právě dýně.
Proces přípravy je tentokrát trochu delší, ale nevadí, o to víc je pak bábovka povedená.
Potřebujete:
2 vejce
1/2 hrnku cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek (půl malé hokaido či máslové) upečené dýně
3 polévkové lžíce bílého jogurtu
3 polévkové lžíce skořice
2 hrnky polohrubé mouky (přisypávejte postupně, aby těsto nebylo moc husté a ani tekuté jako např. těsto na palačinky)
1 balení kypřícího prášku
2 lžíce rumu
Nejprve si nachystejte dýni - půlku malé hokaido nakrájejte na proužky, dejte na plech, lehce postříkejte či namažte olejem a pečte do změknutí (cca 15-20 minut na 180 stupňů)
Následně ze všech ingrediencí vymíchejte hladké a polotekuté těsto, které nalijete do vyolejované formy na bábovku.
Další skvělý, recept, jak upotřebit dýní. Děkuji a přeji krásné dny.
OdpovědětVymazatBohunka
MOc děkuji a také přeji krásné dny! :-)
VymazatBudu muset vyzkoušet, zní to skvěle!
OdpovědětVymazatJe moc dobrá :-)
Vymazat