středa 21. října 2020

Slečna Gigi: Požírač

Zdravím,

jestli je něco, co já ráda, tak je to jídlo. Tedy vlastně nejenom jídlo, ale cokoli ke žvýkání, co do sebe nasoukám...


Ta moje tvrdí, že takového požírače, jako jsem já, ještě neviděla. A to byla, prosím pěkně, poučena a nachystána z neustálého procházení chytrých článků a příspěvků od jiných bulíkářů na sociálních sítích. I tak tohle prý nečekala...

Jako štěňátko jsem byla samozřejmě piraňa, která ožižlala kde co. Lákaly mne kabely, židle, stůl, tak trochu sedačka a dost vzbudily můj zájem eletrické zásuvky. To bylo prvně, kdy opravdu zpozorněla, že jsem štěně s velikým Š. 


Mám třeba zákaz chodit k raptorkám do pokoje. Důvod? Prý bych něco zhltla, a pak by byl průšvih... To ale není pravda. Já si nedám jen tak "něco". Ono tam mají třeba lego s takovými malinkatými figurkami. Uznejte, to není vůbec špatné na vyzkoušení a když by, tak to prostě po pár dnech vyjde ven. No ne...?

No prý ne. Zejména po tom, co jsem na jaře při podobném náletu na pokoj "vdechla" party balónek, je hodně ve střehu. To jsem totiž i já koukala, jak rychlé to bylo. V tu chvíli řvaly raptorky i ona, protože její ruka v mém krku nezabírala a jí se začínala zmocňovat panika. Druhou rukou tedy vytočila veterinu, kde ji poradili peroxid do tlamy. Mojí, ne její...aby si někdo nemyslel. Asi moc nemusím říkat, že jak na potvoru peroxid doma nebyl (ani zelí, které bylo také pomocnou variantou), a tak ji čekala zběsilá jízda do lékárny a zpět. Jako Venca Nafta by si ani neškrtnul, jak rychlý byla. Nebudu to protahovat. Dopadlo to dobře, i když tedy celý den mi bylo pak pěkně šoufl a ona musela několikrát uklízet...

Od té doby máme peroxid v základní výbavě (protože prostě ostatních stopadesát tipů dezinfekcí, co má pro raptorky, by se mi bála vlít do tlamy, to dá rozum) a pro jistotu i kysané zelí v lednici nechybí. Nelžu totiž, když řeknu, že sem tam sundám raptorkám gumičku z vlasů, kterou pak zkouším nasoukat do svého žaludku. Zatím neúspěšně, ... zatím..... . Jen asi nepočítá s tím, že mi to zelí bude chutnat, protože zapomněla, že když mi dala jednou kousek od kachničky (i s kachničkou, jelikož zavládla panika, že jsem zas něco zhltla  - mimochodem, bylo to falešné obvinění, protože to něco našli o pár hodin později bez poškození v pokojíku... ), tak jsem ho zblajzla s rychlostí blesku. 


Inu, parůžek je pro mne prý lepší a bezpečnější....
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig