Pěkný sobotní večer,
šípky teď mají sezónu a tak si můžete kromě marmelády zkusit udělat i domácí želatinové bonbony. Je to velice jednoduché...
Nejprve se vydejte na šípky - ideálně z takového místa, kde nejezdí moc auta.. :-)
Přichystejte si 2 hrnečky odpeckovaných a odšťopkovaných šípků. Ty lehce podlijte vodou a vařte do změknutí. Následně po schlazení ještě propasírujte přes cedník.
Do takto vzniklé šťávy přidejte lžičku cukru a 1 balení cukrárenské želatiny. Pořádně promíchejte a lehce povařte (dle návodu na želatině).
Ještě teplé plňte do formiček a nechte ztuhnout.
Bonbonky nejsou tak "žužu" jako jsou třeba klasičtí gumoví medvídci, ale jsou velice dobré a cácorkám moc chutnaly.
Dobrou chuť!
No to je luxusní a zdravé k tomu. Skvělé!!
OdpovědětVymazatDíky. Bohunka
Moc děkuji! Příště chci vyzkoušet zase nějakou jinou šťávu. Možná dýni :-)
Vymazat