sobota 3. října 2020

Šípkové žužu bombony

Pěkný sobotní večer,

šípky teď mají sezónu a tak si můžete kromě marmelády zkusit udělat i domácí želatinové bonbony. Je to velice jednoduché...


Nejprve se vydejte na šípky - ideálně z takového místa, kde nejezdí moc auta.. :-) 

Přichystejte si 2 hrnečky odpeckovaných a odšťopkovaných šípků. Ty lehce podlijte vodou a vařte do změknutí. Následně po schlazení ještě propasírujte přes cedník.

Do takto vzniklé šťávy přidejte lžičku cukru a 1 balení cukrárenské želatiny. Pořádně promíchejte a lehce povařte (dle návodu na želatině).


Ještě teplé plňte do formiček a nechte ztuhnout. 

Bonbonky nejsou tak "žužu" jako jsou třeba klasičtí gumoví medvídci, ale jsou velice dobré a cácorkám moc chutnaly. 


Dobrou chuť!
SHARE:

2 komentáře

  1. No to je luxusní a zdravé k tomu. Skvělé!!
    Díky. Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Příště chci vyzkoušet zase nějakou jinou šťávu. Možná dýni :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig