pátek 31. ledna 2020

Chvilka v kuchyni #4

Pěkný večer,

tento týden jsem blog trochu zanedbávala. Mám sice nafoceno na cca 6-7 článků, ale večery jsem teď věnovala hlavně šití. No však uvidíte brzy ve tvořivém pravidelníčku. Dnes jsem tu ale s kuchyňským pravidelníčkem, protože by se třeba mohlo hodit pár tipů před víkendem.

Mandlovo - jogurtové lívance byly výbornou snídaní. Jen tedy při pečení se dost přichytávaly. Už ani nevím, zcela upřímně, kdy naposledy jsem u lívanců tak nadávala :-)



Na polévky u nás doma samozřejmě nezapomínáme, a tak vývar je naprostý základ...


.... a MioMatí zeleninovky pak téměř každodenní záležitostí. Zejména v posledních dnech si je zase oblíbili cácorky, a tak máme kolikrát k obědu i k večeři (vždy samozřejmě jinou). Mezi oblíbené stále patří batátová. Výborná je pak také brokolicovo mrkvová s cibulí a samozřejmě hrášková.
 



V pátek obalit řízky na sobotní výlet? Ano, je to takové "typické", ale přiznám se, že je to svým způsobem rychlá a mňamózní svačina na výletě a navíc nebudu lhát, když přiznám, že jsem si cácorky tak naučila. Hned se ptají po řízku, když vědí, že se někam chystáme. A ono, uzmejte sami, po 2 hodinách na sjezdovce prostě přijdou vhod.


A protože jsem těch řízků obalila opravdu hodně - jak vepřové, tak kuřecí, v klasické i corn flakes strouhance - tak jsme si pak doma ještě upekly další várku i s hranolkami :-)


Rychlý oběd, když pracujete z domova? Pro mě je to nejčastěji již zmíněná polévka z MioMatu a omeleta. Tentokrát se šunkou, zeleninou a nivou. 


Oblíbila jsem si v kuchyni kokosové mléko, protože kari omáčka je díky němu zase o stupínek lepší. Tentokrát v kombinaci s kuřecím masem, zeleninou a těstovinami. Výborné! 

 

Oblíbená vajíčková tlačenka tento týden nemohla chybět. Je to fajn slaná svačina či studená večeře. 


Sýrové bochánky jsou dobrým doplňkem na večerní posezení. A cácorky je milují k odpolední svačině - dokáží sníst jeden plný plech na posezení. Recept na ně naleznete ZDE.


Tapiokový puding se už u nás také zabydlel. Tentokrát jsem vynechala marmeládu a naopak přidala více skořice a strouhaný kokos. Výsledek výborný. Navíc v kombinaci s hruškovým kompotem. Doporučuji vyzkoušet. 

 

Jednoduché Granko bábovka je u nás docela častou snídaní. Je velice rychlá a jíme ji (bez řeší) celá rodina :-) 


A protože mi v týdnu došel olej a já to zjistila až večer, tak jsem "buchtu ala sladký chlebíček" udělala ze sádlem. Byla jsem hodně překvapená, jak byla chuťově dobrá - jemný, nadýchaná.... No určitě zase někdy takto upeču. 


Tak to máme vše. Zase příště... :-)
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig