pátek 15. ledna 2021

Chvilka v kuchyni #2

 Pěkný večer, kuchaříci,

v minulém týdnu jsem už opět najela na svůj školo - home office režim a znatelné je to krom jiného i v kuchyni....


Tapiokový puding s mangem a dračím ovocem je výborná volba ke snídani či svačině. Sladká, zasytí a navíc i zdravá. Doporučuji. 


Milujeme lívance, a tak jsme jich pár jogurtových nachystala ke snídani o víkendu. 


V neděli jsme si také po opravdu hodně dlouhé době nachystali "english breakfast" v podobě vajíček, klobásek a fazolí. Spolu s domácí slunečnicovou bagetkou to byl výborný rozjezd dne. 


Vývary nesmí chybět. Tentokrát kuřecí a pěkně s knedlíčky a nudličkami :-) 


Smažené vepřové nudličky se zeleninou a nudlemi je u nás hodně oblíbené a velmi rychlé jídlo. Navíc u něj nezašpiníte příliš nádobí, protože je vše z jedné pánve. 


Omáčka z kokosového mléka a kari, v ní pečené nudličky z panenky a opečené americké brambory. To je něco, co rozhodně potěší na našem stole nejen nás dospělé, ale i cácorky. 


Dušená panenka na kmíně s hráškem a rýží je už taková naše klasika. Ale stále si ji nemůžeme vynachválit, stejně jako její přípravu v pomalém hrnci. 


Díky světlu je toto jídlo ve skutečnosti více rudé, jak v reálu. Nicméně pasírovaná rajčata, mrkev, petržel, hrášek, fazolky a trocha vepřových nudliček byla výborná kombinace, kterou doplnila jasmínová rýže. 


Rychlý "sandwitch" z opečeného toustového chleba, sýru a vajíčka na "volské oko" je skvělou mňamkou, kterou mi jednou za čas chystá manžel. Patří mezi mé oblíbené.


Rychlý oběd na homeofficu? Omeletka se sýrem a k tomu pečené brambory. 


Domácí bagetka s vaječnou pomazánkou z lučiny. Je to příjemná obměna klasické pomazánky, kterou mají cácorky hodně rády. 


Salát z cherry rajčátek, oliv a balkánského sýra miluji a ráda si jej dopřávám nejen jako přílohu ale  i jako fajn večeři. 


Máte rádi škvarkové placky? Mi moc, a tak jsem jich pár udělala. Zmizely opravdu rychle. 


Domácí pečivo máme moc rádi. Nejíme ho vyloženě ve velkém  třeba bagetky vydrží kolikrát až tři dny. Ale každý den dávám kousek holkám  ke svačince. 

 

Stejně tak bábovky či podobné pečené kousky. Ty jíme nejčastěji ke snídani. Aby nebyly úplně klasické a stejné, tak střídám a kombinuji různé druhy mouk a cukru.  

 

Měla jsem v mrazáku ještě listové těsto a poptávka byla po štrůdlu. Inu, proč by ne... :-) 




Svačinkové inspirace:

 

 


Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig