středa 6. ledna 2021

Online v rytmu

 Hezký večer,

doba je taková jaká je a přiznávám, že mě i v něčem tato digitální situace postrčila. To "něco" je další varianta starání se o své tělo. 


Již v létě jsem vám psala o tom, že jsem cítila potřebu protáhnutí a "dala se" na cvičení. Drželo a drží se mě to neustále a jsem za to ráda, protože i když jsem člověk, který je s modelem homeoffice spokojený, tak jsem cítila, jak nejenom že kynu, ale hlavně, že mne bolí záda, klouby, téměř se nehýbám. A když jsem pak vyšla na zahradu něco dělat, vcelku jsem funěla jak lokomotiva... 


Celé léto a podzim jsem pokračovala s jógou, která mne začala bavit o to více, když jsem si začala všímat výsledků. Ne není to o váze, i když pokud se postavím na váhu a zjistím, že ukazuje spíše více než méně, tak mi úplně hej nebude. Je to ale o tom, že jsem najednou neměla takový problém udržet balanc, pořádně zvednout nohu při zavazování tkaniček či navlékání ponožek... Ano, prostě maličkosti, které by mohly být běžné, ale ruku na srdce, ono ne vždy jsou.


V září se cácorky vrátily do školy a zároveň jim začaly také kroužky. Mimo jiné balet s úžasnou Markét Fit je šik, ke které chodí již delší dobu. Bohužel covid nám opět překazil plány a všechny aktivity (i ty sportovní...) byly zrušené. 
Nebudu tu raději rozebírat, co si o tom celém myslím, ale jedno je jasné - ten, kdo v tu danou chvíli nepřešel do digitálního online světa, jako by nebyl. A upřímně, těmto lidem byla vlastně ze dne na den stopnutá obživa a snaží se, co mohou, aby nemuseli "zavřít krám" definitivně.  A já jsem za tuto snahu ráda a zároveň ji velice ráda podpořím. 

Takže se do online cvičení s Markét daly nejenom cácorky, ale přidala jsem se i já. Její lekce jsou skvělé, nabudí vás, rozpumpuje a ještě se od srdce zasmějete. Celá cvičící lekce je nadupaná, odsýpá a vy opravdu propotíte triko. 


I když bylo díky uvolnění před Vánocemi pro děti pár živých lekcí, tak nyní jsme opět sklouzli do online hodin. Upřímně, holky lekce baví, ale samozřejmě se těší, až se uvidí na živo. Oproti tomu já online cvičení vítám. Vím, má to svá úskalí, kdy nejste na 100% pod dohledem, ale během cvičení mohu třeba péct něco ke snídani či nechat vařit večeři. Z toho důvodu jsem se i připojila u Markét na lednový refresh, kdy to není jen o cvičení, ale i o nastavení mysli, stravovacích tipech atd. 


Zároveň se také nevzdávám svých jóga - chvilek a každý den na pár minut stojím na jógamatce. Pokud se chci protáhnout a užívat si pomalé tempo, tak zapínám Yoga with Adriene.  
Naopak, pokud mám náladu na něco náročnějšího (kdy si pak říkám, že ten člověk snad nemá kosti a já jsem blázen, když předpokládám, že bych ten cvik mohla udělat alespoň z poloviny), tak zapínám Boho Beautiful. 


Mám vždy cvičící a necvičící období. Dost často mne totiž dříve přemáhala lenost a výmluvy na nedostatek času. Ono ale stačí si udělat návyk na pár minut denně, opravdu to pomáhá. Nemusíte nikam chodit, jen doma zapnout počítač a snažit se. 

Během prosince jsem měla bohužel víceméně období necvičící (tentokrát tedy kvůli zdravotním problémům) a bohužel "zpětný chod" je hodně znát. Navíc Vánoce, vaření, pečení, cukroví a lenošení mi přinesli zas pěkný pupíček, a tak hurá do zpevňování a vytváření si zajetých cvičících kolejí....



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig