sobota 23. ledna 2021

Ze dna koše #2

 Pěkné sobotní (od)poledne,

víkend je skvělou chvílí, kdy o sebe můžete pečovat, zkoušet novinky a zároveň odpočívat. Opět se mi tu nashromáždilo ve "spotřebovancích" pár kousků, které stojí (a možná také ne) za povšimnutí. Tak pojďme na ně. 


Miluji voňavé a pěnivé sprchové gely, a tak ráda používám nejen své oblíbence z Avonu či Ziaja, na které se mohu vždy spolehnout, ale také ráda zkouším novinky. Hodně překvapená jsem byla z malinové Nivey. Opravdu voní nádherně, velmi dobře hydratovala a nedráždila. Stejně tak má má krásnou vůni ATA, nicméně tam už to s tou hydratací není moc slavné. Spíše naopak. 


Stejně tak přistupuji i k výběru sprchových gelů pro cácorky. Ony mají pleť navíc hodně citlivou a náchylnou k vysušení, a tak mají svojí speciální kosmetiku od lékařky, nicméně i tu samozřejmě (díky tomu, že stav jejich kůže opravdu hlídáme a udržujeme pod kontrolou) doplňují oblíbenými kousky od Sebamed a Johnson's, kdy tedy ta "uspávací" fialová varianta voní opravdu božsky. Jen tedy na cácorky moc uspávací efekt nemá. Inu, nejsou to už miminka.... :-) Občas také podlehnu a koupím nějaký ten sprcháč či pěnu s motivem oblíbených pohádkových postav. Co si budeme povídat, zde ta hydratace není moc slavná, ale jednou za čas to nevadí a následně pořádně promažeme krémem. 


Jestli něco v naší domácnosti nesmí chybět, pak jsou to různé krémy a peelingy.  Miluji klasickou Niveu v kulaté krabičce (a loňská limitka byla velmi povedená), ale tónovací krém mne moc nenadchl. Nevadí. Věřím, že někomu ale vyhovovat může, protože dělal v podstatě, co má, jen bílé ručníky byly následně po vykoupání dost flekaté... 
Co je to za naprosto výborný krém na ruce? Ano, tušíte správně, je od Justu, který jsem si v posledních měsících oblíbila. Používám jej (jelikož není úplně nejlevnější) na takovou tu první pomoc, když už jsou ruce opravdu hodně suché. To dokáže naprosté zázraky. 


Už 3/4 roku jsem nebyla u kadeřníka a začíná mi to trochu vadit, protože takhle dlouhé vlasy jsem měla naposledy snad na základce. Holt jsem nestihla před aktuálním lockdownem. Tedy takhle, mě by nevadila ta délka (to možná naopak), ale už cítím, že potřebují trochu usměrnit, prostříhat a dodat lehké tónování či airbrush... však se dočkám. Ale zase díky tomu opravdu nezanedbávám péči o ně. Skvělou (pro mne) novinku jsem objevila v Jeju šampónech od Ziaja, které v poslední době zastínily i mé milované Aussie. Vlasy mám po nich krásně jemné, neelektrizují, jsou vyživené. Prostě super.  Navíc v kombinaci s nějakým balzámem či maskou... to je pak opravdu nádhera.  Zejména vám mohu doporučit nesmývatelný krém od Elseve. Špica! 

Cácorkám zase 100% sedl šampon od Revlonu. Po něm se navíc jemné vlásky i hodně dobře rozčesávají. A ta vůně.... jak ze salonu :-) 

Po laku na vlasy sahám vcelku často a většinou je to poslední dobou klasický Taft. Pamatuji se, že ho používaly i moje babičky. To už je doba...

Jsou dny, kdy si večer na obličej "napatlám" více oleje, než obvykle a samozřejmě se to nestačí hned vstřebat. To se pak ráno probudím s vlasy také lehce zamaštěnými a sahám pro rychlou záchranu v podobě suchého šamponu. Ten od Batiste nemá u mne konkurenci! 



Jaké deodoranty u mne v posledních měsících frčí? Tušíte správně - Sebamed. Jsou jemné, nedráždí a opravdu zabrání pocení na hodně dlouhou dobu. 


Zpět do "letní minulosti". Nemilosrdně jsem udělala pápá i letním kouskům, protože otevřené by do druhého roku nevydržely (tedy osvěžovací mlhy jsem vypotřebovala poctivě, ty jsou obě skvělé).
Uriage opalovací mlha je podle mne asi nejlepším opalovacím kouskem všech dob. Chrání, výborně se nanáší a i cácorkám 100% vyhovovala. Příští rok ji pořídím pravděpodobně znovu (pokud si vzpomenu a nezačnu zas experimentovat s nějakou novinkou). 
Bydlíme kousek od lesa a hodně času navíc trávíme na zahradě. Co vám budu povídat. Klíšťata, komáry a muchničky (na ne mám štěstí hlavně já) vídáme v létě bohužel dost často, a tak neškodí mít po ruce Off. Osvědčený, cenově vcelku dostupný a nevyvolal žádné alergické reakce.  Na vycházky do lesa nebo když nemáme 100% posekáno na něj nedám dopustit.


Péče o pleť je pro mne veliká zábava a relax, to určitě víte, pokud mne již nějakou dobu sledujete. Nedám - zejména v zimním počasí - dopustit na pleťové oleje, které pokožku vyživí a zklidní. Úžasný je švestkový od Veniry a Moringový od Renovality

Základ je samozřejmě čištění - a to i v případě, že se nelíčíte. Miluji TimeWise gel a oční odličovač od MaryKay. To jsou opravdu moji největší oblíbenci od této značky. Zároveň nedám dopustit na micelární vodu od Mixy. Je velice jemná, nedráždí a cenově velmi dostupná.  Ano, budu se asi opakovat, ale opravdu nevidím důvod utrácet za něco, co nemá kýžený efekt a má jen "značku". 

Labela, zázračný kelímek a podobné balzámy na rty mám nejenom všude po době, ale i ve všech kabelkách... Inu, tak trochu závislost, přiznávám. 

Korektor - přítel každé ženy. Ten kvalitní (a ne nutně drahý) dokáže opravdu zázraky a z kruhů pod očima vyčarovat jemnou pleť. Tento od Essence není vůbec špatný, i když výsledné krytí je spíše střední a v porovnání s mým oblíbeným od Catrice je opravdu slabší... 


Na jaké kosmetické kousky nedáte dopustit a nesmí na vaší poličce chybět? 



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig