středa 20. ledna 2021

Tvořivý týden #3

Hezký večer,

před nějakým časem u nás otevřeli novou galanterii, a protože mají opravdu zajímavý materiál, moc ráda ji navštěvuji.  Díky poslední návštěvě jsem se vrhla do něčeho, co jsem plánovala už opravdu dlouho... 


Žinylkové  příze jsou v posledních letech velmi oblíbené a i mne se z nich velice dobře háčkuje. Výrobky jsou pak krásně jemné, hebké, prostě plyšové. Na Pinterestu jsem cca před rokem narazila na hajánky právě z tohoto materiálu, do jejichž bříška si děti mohou uložit pyžamo či nějaké poklady. Moc se mi líbily a říkala jsem si, že jednou se k nim vrátím...


Před Vánocemi právě tito hajánci zažily boom. Opravdu jsem měla pocit, že je vidím (zejména v podobě jelínků, sobíků apod,) ve všech tvořivých skupinkách. A tak jsem začala pokukovat po objednávce příze. Ale tak znáte to, Vánoce a spousta věcí okolo... prostě jsem zapomněla. Až do minulého týdne, kdy jsem v pátek zavítala právě do zmíněné galanterie.


Hned večer jsem se dala do práce a během chvíle byly na světě tlapky a ouška. druhý den se mi pod rukami rýsovaly hlavičky a v neděli jsem už dokončovala tělíčka a dala se na kompletaci a sešívání. 


Výsledky potěšily nejen mne, ale hlavně cácorky. Jsou opravdu "nyny" a krásně měkoučké. Dělají jim společnost při usínání. 

 

Co se vzhledu týče, tak jsem šla svou cestnou a rozhodně nechtěla právě oblíbené sobíky, kterých je všude spousta. Pejsek a Méďulinka mi jsou tak nějak bližší a milejší. 

 

Mám ještě materiál, a tak uvažuji, že ještě jednoho usínáčka - pyžamkovníka vyrobím. 


Cácorky chtěly vytvořit kamarádkám náramky, ale protože jsem vybrala gumičky, které se dost drolily, trochu jsem jim pomohla a byly na světě. Věřím, že udělaly radost. 

Také rádi tvoříte?

SHARE:

2 komentáře

  1. mohla by som poprosiť o návod na tie nádherné pyžamkovníky?...sú rozkošné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký večer, omlouvám se, ale návod prozatím nemám - háčkuji je "od oka" a zpaměti. Nicméně časem bych jej určitě ráda nachystala, až bude chvilka.

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig