čtvrtek 28. ledna 2021

Chvilka v kuchyni #4

Dobré ráno, kuchaříci,

dnes mají děti pololetní vysvědčení a bez ohledu na to, zda jej dostanou přímo do ruky nebo jen do Bakalářů, by bylo pěkné si odpoledne či navečer uvařit něco dobrého. Chcete pár tipů?

Začneme ale pěkně popořádku snídaní. Jednou za čas nepohrdnu hrníčkovým dortíkem. Je jednoduchý, rychlý a velice chutný. 


Lívanečky máme hodně rádi. Koupila jsem navíc takové silikonové formičky, se kterými je možné udělat lívanečky lehce zdobené. Co vám budu povídat, po první várce mne nadšení přešlo... 


Polévky jsou základ a u nás jasně bodují vývary. S hromadou nudliček a knedlíčků. 


Zároveň ale nedáme dopustit také na MioMat, který nám doma pomáhá už cca tři roky. Polévky z něj jsou jemné, husté (samozřejmě i dle tipu zeleniny) a není potřeba vůbec používat mouku či mléko.  Tentokrát jsme si dali naši oblíbenou dýňovou a druhý den, protože nám dýně ještě zbyla, jsme k ní přidali mrkev, petržel a řapíkatý celer. Mňamka. 

 


Také jsme zkusili KetoFit rajskou polévku. No oproti žampiónové, tato si cestu k našemu srdci (a žaludku) nenašla. 


Manžel vyslovil přání, že by si dal klasický zabijačkový prejt. No já ho moc nemusím, ale když už, tak pěkně s brambůrky a domácím zelí :-) 


Opět jeden testovací oběd v podobě pórkové omelety. Ta musím říct, byla výborná. Já si ji ještě trochu "dozdobila" šunkou, ale i tak opravdu rychlá mňamka. 


Boloňské těstoviny - co dodat, děti je prostě milují :-) 


Vepřové nudličky, kokosové mléko a hooodně kari. To máme opravdu moc rádi. 


Rajčata, olivy a balkánský sýr - prostě klasický salát, který máme i rádi např. na večerní zobání, když nás honí mlsná. 

 

Miluji kuskus, jen lehce se zeleninou a trochou mletého masa. Trochu koření či bylinek a jídlo je výborné. 


Domácí pečivo je velmi populární. Nejen u nás, ale tak nějak celkově, co sleduji. Já kombinuji různé mouky a doplňuji o semínka, aby to byla trochu změna. 

 

Sladké pečení patří k mým oblíbeným činnostem v kuchyni. Opět se snažím kombinovat různé druhy mouk a poslední dobou i omezuji v pečení klasický cukr a nahrazuji jej ovocným či kokosovým. Je dobrý a opravdu nepoznáte rozdíl. Navíc má takový lehký kokosový nádech, takže i ta bábovka je zas o chlub jinačí. 


Po delší době jsem také do těsta přidala špenát a vrchní část potřela našlehaným mascarpone. Ňaminka prostě.... 



Klasický puding s piškoty a rozvarem z mraženého dračího ovoce a manga - výborná kombinace. Navíc tuto ovocnou "polevu" poslední dobou obecně rádi vyhledáváme. Je chuťově nezaměnitelná a moc dobrá. 


Upravený kváskový koláč s mákem. Chuťově tak jiný a přitom tak dobrý :-) 



Svačinkové inspirace: 

 


 


Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig