pondělí 18. ledna 2021

Mungo klíčky

 Pěkný večer, kuchařinky,

také rády používáte v kuchyni mungo klíčky? Já hodně a když posledně nebyly k dispozici přímo klíčky, rozhodla jsem si je vypěstovat z fazolek. 

Přečetla jsem si pár článků, jak na to, ale protože jsem neměla doma klíčící misku, sítko ani speciální skleničku, šla jsem na to "po domácku". A jelikož byl výsledek více než potěšující, ráda se o rychlý postup podělím i s vámi....

Nachystejte si malou skleničku, obyčejnou mističku a kolíček. 

Do cca 1/4 skleničky nasypejte mungo fazolky, zalijte je vodou (aby byly potopené) a nechte přes noc stát na lince. 


Druhý den vodu slijte, "zazátkujte" plátýnkem a nahněte nad misku tak, aby zbylá voda odtékala (viz foto). Já ještě podložila kolíčkem, aby hrdlo skleničky nestálo ve vodě. 

Následně vždy 2-3x denně propláchněte pomalu klíčící semínka vodou a opět nechte takto na misce "pracovat".  Ponechte stát na lince v pokojové teplotě. 


Třetí den už vidíte malé klíčky, které rostou v podstatě před očima. 

Nezapomínejte 2-3x denně proplachovat. 


Čtvrtý den už jsou klíčky pěkné a můžete s nimi vařit dále. 


Dobrou chuť! 



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig