Pěkný večer, kuchařinky,
také rády používáte v kuchyni mungo klíčky? Já hodně a když posledně nebyly k dispozici přímo klíčky, rozhodla jsem si je vypěstovat z fazolek.
Přečetla jsem si pár článků, jak na to, ale protože jsem neměla doma klíčící misku, sítko ani speciální skleničku, šla jsem na to "po domácku". A jelikož byl výsledek více než potěšující, ráda se o rychlý postup podělím i s vámi....
Nachystejte si malou skleničku, obyčejnou mističku a kolíček.
Do cca 1/4 skleničky nasypejte mungo fazolky, zalijte je vodou (aby byly potopené) a nechte přes noc stát na lince.
Druhý den vodu slijte, "zazátkujte" plátýnkem a nahněte nad misku tak, aby zbylá voda odtékala (viz foto). Já ještě podložila kolíčkem, aby hrdlo skleničky nestálo ve vodě.
Následně vždy 2-3x denně propláchněte pomalu klíčící semínka vodou a opět nechte takto na misce "pracovat". Ponechte stát na lince v pokojové teplotě.
Třetí den už vidíte malé klíčky, které rostou v podstatě před očima.
Nezapomínejte 2-3x denně proplachovat.
Čtvrtý den už jsou klíčky pěkné a můžete s nimi vařit dále.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.