Hezký večer,
dnes pro vás mám slibovaný recept na variaci brownies. U nás doma měl úspěch, tak věřím, že zachutná i vám.
Nachystejte si:
2 vejce
1/4 hrnku kokosového cukru
1/3 hrnku slunečnicového oleje
3/4 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku čokolády (rozehřáté se 2 lžícemi mléka), případně můžete použít 4 lžíce holandského kakaa a přidat 2 lžíce mléka přímo do těsta
1 na hrubo strouhaná řepa (ideálně pečená - cca 1 hodinu v troubě na 180 stupňů v alobalu, nebo můžete koupit již uvařenou)
2 lžičky kypřícího prášku
Vše smíchejte v hladké polotekuté těsto. Nalijte do pekáčku či formy na dort, posypte mandlemi a pistáciemi (nesolenými) a dejte péct na horkovzduch na cca 20 minut na 160 stupňů
Vůně čokolády nás zlákala, abychom brownies ochutnali ještě teplé a je to lahoda. Nicméně pokud chcete předejít bolavému břichu, raději počkejte, až vychladnout :-)
Dobrou chuť!
Upřímně mě to láká zkusit, ale trochu se obávám chuti řepy...A v čem je dobrá ta rýžová mouka? Všude ji teď vidím přidávat, ale osobní zkušenost s ní zatím nemám...
OdpovědětVymazatTa řepa žádnou chuť (nepříjemnou) do brownies nepřidá, jen je zjemní a udělá vláčné. Co se mouky týče, tak mne už dlouhou dobu baví různě mouky střídat a vymýšlet poměry. Dříve jsem hodně používala mandlovou, pohankovou, špaldovou a kokosovou. Mandlová není úplně levná, a tak když jsem zjistila, že existuje i rýžová - najednou se objevil stojan v místním obchodě, takže asi opravdu nabývá na popularitě :-) (a je relativně levná), zkusila jsem i tu. Musím říct, že se mi moc líbí, jak je těsto díky ní takové křehké, ale nerozpadá se, jako když se použije jen čistě mandlová.
VymazatA ještě k té rýžové mouce - je bezlepková. Já mám v okolí poslední dobou dost lidí s bezlepkovou dietou, a tak i proto zkouším moučníky "trochu jinak" :-)
Vymazat