pondělí 8. března 2021

Tvořivý týden #10

 Hezký pondělní večer, tvořivci,

minulý týden jsem doplňovala cácorkám šatník a něco mi říká, že ani  tomto týdnu to nebude jinak. Ale nebudu předbíhat. Jak to tedy bylo? 

Před pár měsíci jsem šila tričko pro maminku z moc hezké látky, kdy mi ještě kousek zůstal - tedy trochu větší kousek, protože jsem původně chtěla šít tričko i pro sebe, ale zas tolik toho nakonec nebylo (špatně jsem počítala).  Nelenila jsem a ušila dvě tričko tuniky pro cácorky. 


Mají tento styl moc rády (a postupně k němu víceméně přešly od šatiček), hodně špatně se fotí. Trička jsou totiž v průkrčníku olemovaná pruženkou, kterou natahuji na maximum kvůli řasení. To je moc hezké na dívčí postavičce, ale na fotkách se zdá být nakřivo a nehezký. Ale tak malou figurínu kvůli tomu (zatím) pořizovat nebudu :-) 

 

Cácorky milují své duhové legíny. Látku jsem kupovala na doporučení, že je vhodná na sportovní oblečení. A je pravda, že na gymnastice i józe si je holky pochvalují - jsou extra pružné a nepotí se v nich nějak extrémně.  Dala jsem se tedy do stříhání a holky hned zabavily odstřižky na vlastní tvoření... 


No co vám budu povídat - materiál krásný, stálobarevný (i po půlročním nošení, praní a sušičkování jsou barvy krásně jasné), ale na šití horor. Klouže, zachytává se, jakmile máte trochu suché ruce, a olemovat? Chce to pevné nervy a ideálně i skleničku vína.  Ale výsledek stojí za to. 


Mám této látky ještě kousek, uvidím, zda udělám ještě jedna trička a nebo legíny. Tak či tak si dám určitě zase chvíli rozestup na regeneraci nervů :-) 

A co dalšího mám namyšleného na dětské šití? Blíží se jaro, dorazily látky, a tak to bude chtít nové bundičky.... 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig