pátek 26. března 2021

Chvilka v kuchyni #12

 Dobré ráno, kuchaříci,

víkend se blíží, a tak je jasné, že tu mám opět pár tipů z naší kuchyně... :-) 

Co si budeme povídat, tím jak je člověk stále doma, tak se jídla hodně opakují, ale je fajn si je různě upravovat či zdobit. 

Ovšem u polévek se držíme klasiky v podobě vývarů (ty jsem ani nefotila) a i čočkový nechyběla :-) 


O to více si ale zdobíme snídaně. Přiznám se, že to mne hodně baví a i jsme si v poslední době oblíbili kaše (zejména tu se smaženým banánem), ale častokrát přidávám i jogurt. 

 


Výborná je také fermentovaná ovesná kaše. Tu si chystám s ovocem a rýžovým sirupem. 


Kousek pečeného trhaného masa se zeleninou a rýží a k tomu kousek avokáda. Inu taková všehochuť "co dům dal", která mi ale hodně chutná. 


Po delší době jsem také udělala lasagne s krůtím masem. Je to naprosto jednoduché a rychlé jídlo, navíc pokud si plnící omáčku nachystáte večer předem. 


Cácorky milují pečené kuře. Tentokrát jsem jej ještě chvíli před dopečení polila javorovým sirupem. Mňamka! K tomu pak už jen rýže a může se podávat. 


Kuřecí nudličky marinované ve směsi koření a osmažené na pánvi, pár hranolek z horkovzdušné fritézy a zelenina.... to je hodně rychlý oběd. 


Ano, ani kari omáčka z kokosového mléka nechyběla. Inu, když je něco oblíbené... :-) 


Vepřové nudličky se mrkví, petrželí a mungoklíčky smíchané s osmaženými rýžovými nudlemi. Kdo má také rád tuto kombinaci? 

 

S cácorkami jsme si nachystaly pár závitků. Byla to spíše taková hra a hokus pokus, ale holky se zabavily :-) 


Milované tousty, když až člověk neví, co rychlého by uvařil... Znáte to? 


Domácí bagetka s vajíčkovou pomazánkou je náš evergreen. Také ji máte tak rádi? 


Salát z okurky, rajčete, oliv a sýra jsme doplnili o bramborové placičky. Moc fajn kombinace, pokud potřebujete zasytit. 


Ovoce a zelenina nesmí na našem stole chybět a přiznávám, že mne hodně baví ji servírovat na tomto děleném tácu. A také mě baví to fotit :-) 

 

Borůvkový chia puding byl skvělou volbou na odpolední svačinku. 


A stejně tak domácí termix ze zakysané smetany. Ten zmizel z mističek neuvěřitelně rychle a určitě jej budu muset brzy zase nachystat. 


Opět jsem se nechala umluvit a upekla kynutý koláč s hruškovou marmeládou. Musela jsem ho téměř schovávat, aby zbylo i na snídani.... 


...bodobně jako u brownies s mascarpone. To jsem pekla dokonce dvakrát, protože jednu várku dostal můj tatínek ke svátku. 

 

Děti chtěly péct, a tak přišel čas na vyzkoušení trdelníků. Super nápad a příště jich prý máme upéct více :-) 


Miluji džusbuchu, a tak si chystám do zásoby. 


Dobrou chut! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig