čtvrtek 25. března 2021

Tvořivý týden #12

Dobré ráno tvořivci,

doma se všichni těšíme na to správné jaro, a i když počasí ještě chvílemi trochu "zlobí" (však i to k jaru patří), snažíme se jej přilákat, jak jen  to jde. A to i tvořivě...

Domácí výuka není jednoduchá, protože cácorkám chybí kamarádi a také paní učitelky, se kterými hodně často tvoří. Proto jsem si minulý týden řekla, že to naše klasické tvoření ještě trochu oživíme. Nakoupila jsem pár "propriet" a šlo se na věc. 


Cácorky si nejprve nazdobily jarní vějíře. Měly volnou ruku a použít mohly opravdu cokoli, co jsme měli dostupné. 

 

Po vytvoření vějířů si vzaly "do parády" veliký korpus na věnec. A na jeho zdobení použily právě zmíněné vějíře. 

  

Myslím, že výsledek se jim moc povedl a zdobí nám vstup k domu. 


Já jsem si mezitím neodpustila svou zálibu ve zdobení všemožných věnečků a vytvořila si jeden menší na vrátka. Ať to máme veselé. 


Chtěla věnec více jarní, než jen velikonoční, aby déle vydržel, a tak jsem zvolila kombinaci kytek a ptáčků. Přiznávám, že toto se mi hodně líbí.  

 

Ani o víkendu jsme nezahálely. Holky dostaly úkol ve škole, aby vytvořily tulipánové zápichy. Nebyly by to ony, aby nechtěly tvořit ještě více, ... 


...A tak udělaly velikonoční květináčky. 

 

Já jsem také konečně zase zasedla ke stroji a na chvíli pokračovala prací na jarních bundách. Šiju obě najednou a zároveň všechny švy opravdu poctivě rozešívám, takže mám pocit, jak kdybych šila nakonec bundy čtyři, protože opravdu každý kus bundy šijete na dvakrát. Nicméně odměnou je poté pevný a kvalitní výrobek.  Snad je již tento víkend dokončím a vrhnu se na další. Dohlíží na mne totiž bystrým okem slečna Gigi :-) 

 

Té jsem, pro zabavení hlavičky, vyrobila čmuchací balonek. Je naprosto jednoduchý a pejsek se s ním opravdu zabaví. Ovšem je potřeba na něj dohlížet a nenechávat mu balónek jen tak na hraní a trhání. Je to opravdu výcviková pomůcka. Návod jsem vám natočila ZDE.


Mám moc ráda i řezané květiny, ale na druhou stranu mi vždy přijde škoda, že tak rychle odkvetou. A tak jsem si ušila jarní tulipánky. Návod mám nafocený a určitě jej co nejdříve sepíši i pro vás. 


Vzhůru do nového dne! :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig