úterý 2. března 2021

Tvořivý týden #9

 Dobré ráno,

minulý týden bych nazvala jako "návrat do dětství" a musím říct, že mne to moc bavilo. Chcete se podívat? 

Cácorky objevily mou starou knížku o drhaných náramcích a chtěly to také vyzkoušet. Tedy abych byla přesná, nejprve zaúkolovaly mne, že chtějí každá svůj náramek. Sedla jsem a kupodivu to šlo dobře a rychle. Inu, toto se nezapomíná. 


A když viděli, že to jde, tak mne ještě uprosily na pár kousků pro kamarádky. Takže večery u televize jsem měla jasně nalinkované a procvičovala prstíky. 

 

 

Samozřejmě jsem v tom ale nezůstala sama. Holky si to také chtěly vyzkoušet, a tak jsme začaly jednoduchým "linkovaným" náramkem. Chce to praxi, ale ono to časem půjde. I když dokud vidí, že případně zasednu já a "motám", tak mají tendence mne volat ke každému uzlíku.  

 

Můj strejda slavil 65 narozeniny, a tak jsme vymýšleli, co nevšedního a zajímavého mu pořídit. Je to také tvor tvořivý, a tak jsme se ubírali právě tím směrem. Vzpomněla jsem si, že jsem si asi před dvěmi lety pořídila vypalovačku na dřevo, a tak bylo rozhodnuto. Také mu ji koupíme :-) 


A jako "entré" jsem u nachystala trochu netradiční - vařečkové - přáníčko. 


Minulý týden celkově cácorky chodily, že chtějí zkusit něco nového. Už delší dobu mne umlouvají, abych je naučila háčkovat. Zcela bez mučení přiznávám, že já nejsem zcela trpělivý tvor, a tak jsem zrovna háčkovací trénink vcelku odsouvala. No ale zvládly drhání náramků, tak jsem povolila a každé dala vlnu a háček. Bylo přesně vidět, kterou to bavilo a která by s tím po chvíli nejradši mrskla o zem. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Teď máme před sebou pár týdnů, kdy se nám právě podobné procvičování i třeba hodí, abychom zaměstnali ruce a zkrátili čas... 


A co v tomto týdnu? Sama nevím. Mám nachystané látky na nové tuničky, objednané látky na jarní bundy. nahozeno na háčku.... však něco z toho dopadne :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig