úterý 23. března 2021

Tištěné vzpomínky

 Dobré ráno,

Také máte pocit, že čím více člověk využívá k focení telefon, tak tím méně si fotografie vyvolává? Já si to uvědomuji v posledních měsících čím dál více a až mne to mrzí...

Jako malá jsem milovala, když jsme koupili film do foťáku, člověk fotil, ale vlastně nevěděl zcela, jak ten výsledek dopadne, protože si musel počkat na vyvolání. A poté samotné chystání alba... Říkejme si co chceme, pro mne to má své kouzlo. 
A posledního půl roku jsem si říkala, že mám už za poslední roky tolik fotografií v telefonu či počítači, ale nic hmatatelného v ruce, a tak bych si měla opět buď pár fotek nechat vyvolat a nebo vytvořit pár fotoknih. K té jsem se přikláněla tedy již o něco více, jelikož kovidová doba nepřeje moc tomu, abych si šla někam vybírat pěkné album apod.


A myslím, že tímto uvažováním jsem si v podstatě přivolala Tiskaříka, ze kterého mne před pár dny oslovili právě s nabídkou spolupráce. Zároveň tím ale tak trochu odstartovali mé malé dilema, protože nenabízí čistě jen fotoknihy, ale také fotoknihy, fotoobrazy... no prostě je toho spousta.  
Nakonec ale samozřejmě zvítězila fotokniha - a ne ledajaká.  Jestli je totiž v naší rodině někdo, ne nemá ještě ani jednu tištěnou fotku, tak je to slečna Gigi. Ano, je to ostuda, vím... :-) 


Dala jsem se do vybírání jednotlivých fotografií a skládání knihy jako takové. Člověk až ani nevěří, jaké malé tintítko to bylo.  Během pár dní jsem tedy dala svou představu dohromady a začala na webu modelovat přesnou podobu fotoknihy. 
Máte možnost zvolit si z nemála hlavních motivů desek (a i si vybrat desky a vazbu jako takovou) a uvnitř si fotky skládat podle vlastní libosti. Fajn pomůckou je i to, že pokud máte fotku v horší kvalitě, tak vás systém upozorní. Já pár takových měla, ale prostě jsem je chtěla vytisknout, a tak jsem je zmenšila a povím vám, že po vytištění jsou pěkné a nerozmazané.  
Pokud máte rádi u fotek i sem tam psané slovo, tak vězte, že ani s tím není problém - vždy máte možnost vložit textové pole a opět si s napsaným kouskem pohrát dle libosti. 


O fotoknize jsem před cácorkama nemluvila, a tak měly velké překvapení, ze kterého byly opravdu nadšené. A  jak by také ne - pevná vazba, krásné zpracovaní, ostré a nerozmazané fotografie. Už to je samo o sobě skvělá práce hodna doporučení. Navíc dětská radost z toho, že mají vlastní knížku o Gigi (jen mám prý příště napsat i více povídání :-) ). 


Z téhle spolupráce jsme měla opravdu radost, protože přístup, rychlost a zpracování bylo skvělé a navíc výsledek potěšil nejenom mne, ale také vykouzlil úsměv u dětí. 

SHARE:

2 komentáře

  1. Ahoj, na tento článok som bola veľmi zvedavá, lebo som podľa fotky videla, že ide o produkt z tiskarik.cz, pretože aj mňa približne pred mesiacom oslovili na spoluprácu. Kniha je veľmi pekná a už sa teším na tú svoju <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají to opravdu moc pěkně zpracované a myslím, že budeš spokojená :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig