úterý 27. března 2018

Chvilka v kuchyni #11

Pěkný večer, kuchaříci,

co se opět trochu ohlédnou za minulým týdnem v mé kuchyni? :-)

Přiznávám, že mám ke snídaním tak trochu macešský vztah. Neumím totiž snídat ihned po probuzení a zároveň máme ta rána hektická = jsem ráda, že donutím nasnídat se holky, takže v týdnu to bývá tak, že snídám většinou až v práci (cca dvě hodiny po probuzení). O víkendu se to ale snažím trochu napravit a snídáme společně. Poslední dobou jsem si oblíbila ovesné kaše. Někdy jen ta samotné a někdy si je něčím trošičku přizdobím. Záleží na náladě a tom, co mám doma.



Ruku nahoru, kdo miluje obírání kostí? Já dám rozhodně obě. Z vyvařeného hovězího šla část masa zpět do polévky, ale přiznávám, že nejraději s holkami máme, když obíráme a ohlodáváme... :-)


Dlouhé širší nudle byly vcelku výzvou, co se polévky týče, ale chuťově výborné.



Mega rychlovka v podobě upečených kuřecích paliček a kroket přijde kolikrát k chuti. U nás doma určitě.



Mám moc ráda grilování a nakládané maso. Když je zima, tak klidně i vyměním gril za troubu. Tentokrát jsem nakládala do směsi koření, černého piva, kečupu a oleje.



Už dlouho jsem neměla nakládanou řepu, a tak jsem koupila skleničku. Holky ofrňovaly, ale já si naprosto pochutnala.


Výborná chuťovka byla itato žebra pečená na pivě. Koupila jsem jej u řezníka a doma ještě dopekla. No opravdu úžasné pochutnání!


Vepřové maso, smetana, špenát a těstoviny. No co dodat - mňamózní rychlovka, co nezklame. 


Tentokrát jsem vynechala housky, ale chléb jsem si neodpustila. Zadělávaný černým pivem byl chuťově hodně dobrý. Opravdu je z něj to pivo lehce cítit a právě k tomu grilovanému masu naprosto pasoval. Určitě to nebylo poprvé, kdy jsem jej takto pekla.



Jarní motiv nemohl chybět. 


Měla jsem doma dvě balení kupovaného lineckého těsta. Jednou za čas jej pořídím na rychlé sušenky (ano, občas mě přemůže lenost), ale tentokrát jsem udělala linecký koláč ....





... a sušenky si holky rozrazítkovaly až ze zbytku těsta.


O víkendu jsem ještě upekla hřbet. Jeho příběh (a recept) jsem sepsala do článku ZDE.


Jelikož bude tento týden víkend prodloužený o Velikonoce, tak si myslím, že se můžete těšit na opravdovou nálož fotek s jídlem :-) 

Dobrou s kobrou! :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig