co se opět trochu ohlédnou za minulým týdnem v mé kuchyni? :-)
Přiznávám, že mám ke snídaním tak trochu macešský vztah. Neumím totiž snídat ihned po probuzení a zároveň máme ta rána hektická = jsem ráda, že donutím nasnídat se holky, takže v týdnu to bývá tak, že snídám většinou až v práci (cca dvě hodiny po probuzení). O víkendu se to ale snažím trochu napravit a snídáme společně. Poslední dobou jsem si oblíbila ovesné kaše. Někdy jen ta samotné a někdy si je něčím trošičku přizdobím. Záleží na náladě a tom, co mám doma.
Ruku nahoru, kdo miluje obírání kostí? Já dám rozhodně obě. Z vyvařeného hovězího šla část masa zpět do polévky, ale přiznávám, že nejraději s holkami máme, když obíráme a ohlodáváme... :-)
Dlouhé širší nudle byly vcelku výzvou, co se polévky týče, ale chuťově výborné.
Mega rychlovka v podobě upečených kuřecích paliček a kroket přijde kolikrát k chuti. U nás doma určitě.
Mám moc ráda grilování a nakládané maso. Když je zima, tak klidně i vyměním gril za troubu. Tentokrát jsem nakládala do směsi koření, černého piva, kečupu a oleje.
Už dlouho jsem neměla nakládanou řepu, a tak jsem koupila skleničku. Holky ofrňovaly, ale já si naprosto pochutnala.
Výborná chuťovka byla itato žebra pečená na pivě. Koupila jsem jej u řezníka a doma ještě dopekla. No opravdu úžasné pochutnání!
Vepřové maso, smetana, špenát a těstoviny. No co dodat - mňamózní rychlovka, co nezklame.
Tentokrát jsem vynechala housky, ale chléb jsem si neodpustila. Zadělávaný černým pivem byl chuťově hodně dobrý. Opravdu je z něj to pivo lehce cítit a právě k tomu grilovanému masu naprosto pasoval. Určitě to nebylo poprvé, kdy jsem jej takto pekla.
Jarní motiv nemohl chybět.
O víkendu jsem ještě upekla hřbet. Jeho příběh (a recept) jsem sepsala do článku ZDE.
Jelikož bude tento týden víkend prodloužený o Velikonoce, tak si myslím, že se můžete těšit na opravdovou nálož fotek s jídlem :-)
Dobrou s kobrou! :-)
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.