neděle 25. března 2018

Trhancův hřbet

Pěkné odpoledne,

včera jsem se rozhodla, že udělám prvně v životě roládu. No a ne že bych se podívala na nějaký recept (jen ted na techniku motání),  protože jsem si těsto chtěla udělat podle svého. No a pak to dopadlo trochu jinak...

Jako věřila jsem si, že to zvládnu a celý můj experiment rovnou i fotila. Po tom, co se mi to motání lehce  (jakože vůbec) nepovedlo, jsem přemýšlela, zda vše dofotím, a i tak se o zkušenost podělím, nebo vše smažu. Výsledek je nakonec chuťově moc dobrý, a tak i prapodivný vzhled nepřekonal to, že bych se o recept nepodělila. 



Chtěla jsem, aby těsto bylo více ala vafle, co se chuti týče, a tak jsem recept víceméně upravila. Důležité je tentokrát pořádně vše šlehat.

Na těsto budete potřebovat:
4 vajíčka
1/2 hrnku cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 lžic oleje
3/4 hrnku mléka
1,5 hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva

Vajíčka si rozdělte, vyšlehejte bílky do tuha a nechte stranou.
Následně vyšlehjte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidávejte za průběžného šlehání ostatní suroviny.  Konzistencí by mělo být těsto cca jako to vaflové (tj. nepříliš hutné) - případně můžete přidat ještě trochu mouky. Sníh z vajíček vmíchejte až na závěr.


Nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Pečtě cca 25 minut na 180 stupňů - kontrolujte špejlí.


Mezitím si připravte krém - vymíchejte Créme Olé, šlehačku, smíchete dohromady a přidejte 4 lžíce Nutelly či podobné pochoutky (já mám dvoubarevnou, ale záleží na vaši chuti).


Ihned po vytažení z trouby opatrně korpus srolujte - ano, to jsem ještě stále doufala, že udělám roládu, ale využila jsem to i tak.


Po chvíli opratrvě korpus rozbalte, potřete krémem (cca 1/3 si nechte stranou) a opět zamotejte. A to je ten okamžik, kdy jsem pochopila, že žádná roláda nebude. Tento krém totiž není dostatečně tuhý, aby udržel roládu. To by v něm muselo být ještě trochu másla :-)


No nic, zanadávala jsem si a jela dál...
Nakrájejte "roládu" na širší pláty, naskládejte do hřbetu - pro lepší manipulaci při "vyklepnutí" doporučuji vyložit fólií, a přidejte zbytek krému.


Dejte na chvíli ztuhnout do lednice a mezitím si připravte čokoládovou polevu.


Tou následně polijte vršek hřbetu a posypte kokosem či mandlemi. Opět dejte ztuhnout a tak po dvou hodinách můžete podávat.


Jak řekl můj muž, není to zrovna vzhledné, ale chuťově dobré. No nevím, mě přijde i ten vzhled zjímavý :-) 



Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig