včera jsem se rozhodla, že udělám prvně v životě roládu. No a ne že bych se podívala na nějaký recept (jen ted na techniku motání), protože jsem si těsto chtěla udělat podle svého. No a pak to dopadlo trochu jinak...
Jako věřila jsem si, že to zvládnu a celý můj experiment rovnou i fotila. Po tom, co se mi to motání lehce (jakože vůbec) nepovedlo, jsem přemýšlela, zda vše dofotím, a i tak se o zkušenost podělím, nebo vše smažu. Výsledek je nakonec chuťově moc dobrý, a tak i prapodivný vzhled nepřekonal to, že bych se o recept nepodělila.
Chtěla jsem, aby těsto bylo více ala vafle, co se chuti týče, a tak jsem recept víceméně upravila. Důležité je tentokrát pořádně vše šlehat.
Na těsto budete potřebovat:
4 vajíčka
1/2 hrnku cukru
1 balíček vanilkového cukru
5 lžic oleje
3/4 hrnku mléka
1,5 hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva
Vajíčka si rozdělte, vyšlehejte bílky do tuha a nechte stranou.
Následně vyšlehjte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidávejte za průběžného šlehání ostatní suroviny. Konzistencí by mělo být těsto cca jako to vaflové (tj. nepříliš hutné) - případně můžete přidat ještě trochu mouky. Sníh z vajíček vmíchejte až na závěr.
Nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Pečtě cca 25 minut na 180 stupňů - kontrolujte špejlí.
Mezitím si připravte krém - vymíchejte Créme Olé, šlehačku, smíchete dohromady a přidejte 4 lžíce Nutelly či podobné pochoutky (já mám dvoubarevnou, ale záleží na vaši chuti).
Ihned po vytažení z trouby opatrně korpus srolujte - ano, to jsem ještě stále doufala, že udělám roládu, ale využila jsem to i tak.
Po chvíli opratrvě korpus rozbalte, potřete krémem (cca 1/3 si nechte stranou) a opět zamotejte. A to je ten okamžik, kdy jsem pochopila, že žádná roláda nebude. Tento krém totiž není dostatečně tuhý, aby udržel roládu. To by v něm muselo být ještě trochu másla :-)
No nic, zanadávala jsem si a jela dál...
Nakrájejte "roládu" na širší pláty, naskládejte do hřbetu - pro lepší manipulaci při "vyklepnutí" doporučuji vyložit fólií, a přidejte zbytek krému.
Dejte na chvíli ztuhnout do lednice a mezitím si připravte čokoládovou polevu.
Tou následně polijte vršek hřbetu a posypte kokosem či mandlemi. Opět dejte ztuhnout a tak po dvou hodinách můžete podávat.
Jak řekl můj muž, není to zrovna vzhledné, ale chuťově dobré. No nevím, mě přijde i ten vzhled zjímavý :-)
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.