neděle 25. března 2018

Tvořivý týden #12

Pěkný večer, tvořivci,

původně jsem si říkala, že snad ani nebudu mít pro tento týden nic vyrobeného, protože v týdnu jsem docela pouzírovala - samozřejmě když nepočítám vyrábění náramků s holkami pro jejich kamarádky do školky. :-) No ale o víkend jsem přecijen nevydržela v klidu....

Na přání jsem uháčkovala ještě jednu klasickou čapku ze silnější příze Kartopu Lake. Tyto příze jsem si mimochodem hodně oblíbila a uvažuji, že bych z nich uháčkovala zase i nějaký svetřík / kabátek pro holky, protože z předchozího mi už vyrostly.

 

V prosinci jsem posílala "vánoční" balíček plný mimi hnízdeček pro nedonošeňátka z ústecké nemocnice. Slíbila jsem totiž, že pokud se hnízdečka, která jsem kdysi dělala zkušebně, osvědčí, došiji jich na celkový počet 12 - aby měly pro celé jedno oddělení (potřebovaly 6 a já si řekla, že ideální bude krát dvě, aby je mohli střídat při praní apod.). Do konce roku jsme jich stihla 9. Nyní na jarní předávání jsem chtěla dokončit tři a povedlo se. 


 

Opět je možné je otáčet na obě strany dle nálady a vkusu. Snažila jsem se vybrat dětské veselé barvy a myslím, že se to povedlo.


 

Před nějakou dobou jsem na Stoklasovi pořídila skládací ptačí budky. Moc se mi líbily, a tak jsem si říkala, že to bude fajn pro holky jako zábava. No nějak jsem se špatně podívala (nebo si to možná ani neuvědomila) a až po doručení jsem zjistila, že se musí lepit a není to zas až tak jednoduché. To by holky samotné nedaly.  A tak poprosily tatínka, ten budky slepil a ony je vyzdobily - tedy prozatím zevnitř (ještě před slepením), což na fotkách není vidět a uvidíme, zda je ještě nějak neozdobíme zvenčí. 



Jsem já to ale pěstitel - semínka dýní, rajčat a paprik jsem poctivě zasela do kelímků a bylo nutné je označit. Samozřejmě jsem si tedy hned vzala k ruce špachtličky... :-) A tím sadbou určitě nekončím, jen musím ještě dokoupit hlínu.


 

Tak a já si říkám, že by to chtělo v tomto týdnu vyrobit  něco velikonočního.... no uvidíme, co to nakonec bude. Jaký plán máte vy? :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig