čtvrtek 1. března 2018

Chvilka v kuchyni #7

Hezký večer, kuchaříci,

chcete zase po týdnu nahlédnout do mé kuchyně? Tak pojďte, jste zváni... :-)


Polévky - zejména ty nudličkové (vřeténkové, písmenkové apod.) vařím opravdu téměř obden. A vždy veliký hrnec. Zejména o víkendech nebo dnech, kdy jsme doma, tak se snažím dodržovat rytmus polévka + hlavní jídlo. Je to zejména kvůli takové té zažité klasice a kvůli zvyku, co mají holky ze školky a já jim ho nechci nabourat.


Jen se musíme "hlídat", protože jsme schopni sníst plné misky a ještě k tomu zakusovat pečivo (zejména to domácí). To pak odpadá nutnost druhého/ hlavního jídla


Menší změnou byla tento týden polévka z červené čočky (no trochu mi zežloutla vařením) ve vývaru ze zeleniny s rozšlehaným vajíčkem.


A poté také sice "naše" klasická nudličková, ale s paštokovými knedlíčky. 


Co se hlavních jídel týče, tak tentokrát jsem udělala hovězí guláš s kolínky - jako nebudu se mega chválit, dobrý byl, ale na ten od manžela z předchozího týdne prostě neměl. :-) 


Kašpárek - asi nebude nikdo, kdo by nikdy nejedl klasickou bramborovou kaši s párkem (já ho dala bez rozmyslu do mikrovlnky a zapomněla do misky nalít vodu, jako vůbec jsem si nenadávala...). Když je prostě chuť, znáte to...:-)


Okořenit, posypat bylinkami, přelít olivovým olejem a podlít vodou, přikrýt alobalem a dát pomalu péct. Jednoduchá a moc dobrá příprava vepřové pečeně, kterou máme moc rádi. S kaší či jen zeleninou a pečivem.



Burgrovali jsme (a klobáska na chuť - byť přismalhá, byla také). Se slaninou, chedarem, zeleninou a další slaninou... výborné. Musíme to určitě brzy zopakovat, protože i holky se olizovaly až za ušima.


Avokádo jsem zkoušela už v minulosti a nějak mi k srdci nepřirostlo. Jeeenže teď jsem si usmyslela, že si chci z pecky vypěstovat rostlinku, takže jsem jej zase pořídila. No a nebudu lhát, sice pomazánka jedlá byla, ale nějak si říkám, že i tak asi s avokádem kamarádi nebudeme. Nikdy neříkej nikdy, ale zatím opravdu nevím, nevím...


Jasně, že se opět peklo domácí pečivo. Houstičky se sezamem...


...podmáslový kváskový chléb...






... a domácí bulky na hamburgery. Ty rozhodně mohu doporučit, jsou výborné a na těsto použijte stejný základ jako na housky :-) 


Ani sladké jsme nezanedbávali - snídaně, večeře či svačiny.

Lívance milujeme. Tentokrát jsem dělala borůvkové - zamíchala jsem borůvky do těsta a hodně jich pak dala i jako "přílohu". Navíc s rýmovníkovým sirupem - mňamka. 



Sladké pletýnky z vánočkového těsta jsou už také taková naše klasicka. Jsou výborné i ke snídani s mlékem. 


Bebe dort bye takový hokus pokus, co vyšel naprosto úžasně. Recept najdete ZDE


A ještě jedna "novinka" u nás v kuchyni - koblížky. Ty holky obecně milují a tyto domácí zmizely rychlostí blesku. No možná o víkend udělám znovu. Recept najdete ZDE.


A jakpak vaříte vy? Pochlubte se :-) 


SHARE:

4 komentáře

  1. Domácí burgry jsou u nás opravdu oblíbené. Bohužel udělání masa a bůlek chvilku trvá, proto to není aždotýdenní záležitost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, ta příprava je delší, ale pak to stojí za to :-)

      Vymazat
  2. Tak tyhle články miluji ze všech tvých nejvíce :))


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig