středa 7. března 2018

Lauren Graham: Rychleji mluvit nedokážu

Pěkný večer, knihomolci,

čtení knih je jednou z věcí, ke které se vracím moc ráda. Sice už to není tak, že bych přečetla knihu za dva dny, ale i tak ke knize utíkám, když je možnost, a žánry hodně střídám.

Tentokrát jsem si vybrala knihu od Lauren Graham...



Že nevíte, o koho jde? A co Gilmorova děvčata, už víte? No jasně!

Tento seriál zbožňuji a všechny díly jsme viděla několikrát. Přiznám se, že více jsem měla ráda právě postavu Lorelai oproti Rory, nevím proč. Ale prostě byla taková...správná, cáklá a ujížděla na kafi. Asi tak nějak můj vzor.


Kniha jako taková ale není jen o Gilmorových děvčatech. Lauren v ní provází čtenáře celým svým dosavadním životem. Ovšem způsobem sobě vlastním. Ono se i tak nevyvarujete okamžiků, kdy si říkáte, co je Lauren a co už Lorelai... Název knihy je totiž výstižný - je vidět, že autorka chtěla kolikrát říct / napsat něco a už byla v myšlenkách jinde, a tak popsala obojí. Ano, chce to trochu více soustředění při čtení, ale ono je to tak kouzelně a nenásilně napsané, že vám to vlastně ani nepřijde.

Lauren s humorem líčí chvíle, kdy studovala, snažila se prosadit jako herečka, pracovala v restauraci či někde jinde a následně se herečkou opravdu stala. Nevyhýbá se ani nahlédnutí do soukromí svého vztahu. A to vše tak nějak s nadhledem.


A zpět k těm Gilmorovým děvčatům - ano samozřejmě, že se tam o nich zmíní. Tedy vlastně ne, nezmíní, věnuje jim velikou část knihy. Tomu zákulisí, tomu jaké to bylo, když seriál skončil, a když naopak oznámil návrat. A co my víme, třeba jednou bude i další pokračování, však ten konec tomu úplně vybízel.

Pokud máte rádi životopisy, seriály, Gilmorova děvčata a kávu, pak rozhodně tuto knížku ve své knihovně potřebujete! Za mne super relax :-)


Už jste ji četli nebo se třeba chystáte?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig