středa 14. března 2018

Radka Třeštíková: Bábovky

Hezký večer,

mám teď docela čtecí období - ano, vystřídalo poslouchací, ale už mám zase "tiky",  jakoupak audioknihu si pořídím. No ale o tom dnešní článek není. Naopak je tak trochu o knížce, kterou jsem již před delší dobou dostala od kamarádky...


Kniha Bábovky je zároveň mou čtecí prvotinou od Radky Třeštíkové. Já si ráda vždy o autorek hledám info na netu a musím říct, že třeba podle instagramového účtu na mne působí jako hrozně fajn a pohodová ženská. O to víc jsem byla zvědavá na to, co od knihy - ještě s tak ne zrovna návodným názvem (ne, kuchařku jsem opravdu nepředpokládala), čekat.


No a musím říct, že mě kniha nadchla. Čte se vlastně sama. Je psaná lehce, v příjemné podobě a poskládaná z několika příběhů, jež se točí okolo ženských postav, které se vždy v nějakém okamžiku potkají či spolu nějak souvisí. Jsou tam i hodně silné okamžiky, kdy si třeba kolikrát řeknete " ty jo, nejednala bych jinak, chápu ji,..." , ale vlastně zároveň si moc dobře uvědomujete, že z morálního pohledu to není správné. Jsme ale jen lidi. Mimochodem, já rozhodně nejsem člověk, který by moralizoval - zejména, co s mezilidských vtahů týče, protože to je věc, která je tak moc náročná, neuchopitelná a vlastně nikdy nemůžeme s jistotou říct, jak je správné se zachovat. V tomto si troufám tvrdit, že se autorka tématu zhostila s naprostou bravurností.


Pokud hledáte knihu na sychravý večer, která vás zaujme tak, že budete chtít vědět, co bude dál, kdo se s kým zná a jak to celé dopadne, tak rozhodně tuto zkuste! Za mne moc fajn počtení.


Znáte Radku Třeštíkovou? Jakou knihu byste mi od ni ještě doporučili?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig