neděle 13. prosince 2020

Chvilka v kuchyni #49

 Dobré ráno, kuchaříci,

pokud plánujete, co dnes či v následujících dnech uvaříte, tak mám pro vás možná (jak jinak) trochu inspirace... :-) 


Snídaňové bábovky jsou základ. Já tentokrát udělala mandlovou (která se mi trochu nepodařila vyklopit) a pak z holandského kakaa a skořice. Ta naprosto úžasně voní. 

 

Často také ke snídani ráda volím jogurt s trochou mussli a nějakým nakrájeným ovocem. I když se přiznám, že tak nějak ty jogurty více jím v létě, tak i přes zimu se snažím alespoň 1-2x týdně nevynechat. 


Polévky jsou základ, to se říká i malým dětem, a u nás rozhodně nesmí chybět zejména vývary (ideálně s knedlíčky). Dost často vařím vývary hovězí, kdy používám i morkovou kost. Tentokrát jsem sáhlai po vývaru kuřecím. 

 

Obědová omeleta se šunkou, zeleninou a sýrem a k tomu americké brambory - to je velice rychlý a hooodně dobrý oběd, který si jednou za čas moc ráda dopřeji. A ano, tatarka nesmí chybět :-) 


Miluji směsi zeleniny, masa a nudlí. Opět je to velice rychlé, dobré a kupodivu i cácorky s manželem je mají rádi. Použít můžete opravdu jakoukoli zeleninu (ideálně, pokud máte i mungo klíčky) a maso je nejlepší kuřecí či vepřové. Samozřejmě nezapomeňte na kvalitní sojovku, ta tomu dodá šmrnc. 


Knedlíčky plněné uzeným a k tomu domácí kvašené zelí? Naprosto výborná kombinace!


Pečené kuřecí kousky na bylinkách s rýží je u nás velice oblíbené. Přidala jsem i trochu muškátového květu na dochucení a rozhodně to není špatné. 


Oblíbená svačinka či jedna z částí zobací večeře? To jsou nivoví šneci :-) 


Čas od času není špatné dát si sladkou večeři v podobě klasických palačinek. Mazané šípkovou a hruškovo - skořicovou marmeládou zmizely z talířů rychlostí blesku. 


A protože kysané zelí máme hodně rádi, dala jsem do sklenice novou dávku. Tentokrát zkouším červené. Tak za tři týdny uvidíme... :-)


Domácí bagetky nesmí chybět. Pekla jsem je v týdnu 3x, protože jsou velice dobré a holky je mají rády i ke svačinám. 


Manžel slavil narozeniny, a tak nesměl chybět dortík. Jeden jsem upekla do jeho práce pro kolegy... 

 

...a druhý dostal ještě na domácí mlsání. A protože jsme pekly s cácorkama perníčky, využila jsem je na zdobení. 

 

Navíc zbylo pár košíčků a krému, a tak jsme měli zákusky ke kávičce. 


A zmiňované perníčky, které cácorky pekly samotné bez mé pomoci, kdy já jsem jen hlídala troubu. 


Svačinkové inspirace:

 

 

Dobrou chuť! 

SHARE:

2 komentáře

  1. Vaše zdobení dortů mě vždycky inspiruje :D Krásné a opět originální ;) Šneky jsme si poslední dobou oblíili s fetou, eidamem a na to granulovaný česněk (nebo normální) a trošku pepře, a ta kombinace je výborná :D
    Knedlíky se zelím jsme dělali tento víkend, ale nudle dlouho nebyly, ty bychom mohli zařadit. Stejně jako nějakou tu luštěninu a možná i kynuté buchty nebo vánočku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že Vánočka teď bude rozhodně potřeba a nesmí na vánočním stole chybět :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig